Обява за работа в ученически стол в Люлин предизвика истински

...
Обява за работа в ученически стол в Люлин предизвика истински
Коментари Харесай

Колко струва трудът в България? Обява със заплата от 470 за готвачка в училище разбуни мрежата, оказа се, че десетки се бъхтят за толкова

Обява за работа в училищен стол в " Люлин " провокира същински скандал в обществените мрежи. Потребителите бяха възмутени от размера на заплащането - 470 лв. за цялостен работен ден. " Щом толкоз пари заплащат, представете си какво ще е качеството на храната за децата ", възмущава се интернет консуматор.

Всъщност се оказа, че на такава заплата работят доста хора, които са търсели метод за прехранване и най-после - заради възраст или неспособност да си намерят друго, просто са се примирили.

" Сега желая пък аз да ви шашна, работя в детска градина, в влиятелен квартал на София, като основен готвач за 230 деца по лист.. С всичките му отговорности, книжа и готвене... за 506 лв.. Е, смятате ли, че съм естествена? Ако някой може да ми предложи нещо по-леко от тази работа, само че толкоз несъмнено, дано ми написа! На 53 години съм, химик по обучение ", написа Даниела и незабавно следва въпросът - по какъв начин се справяте? На който тя дава отговор - ами с доста труд и ограничения, само че не знам към този момент къде биха ме взели на работа.

Друг засегнат консуматор, също държавен чиновник, споделя: " От 14 години съм държавен чиновник и заплатата ми е 800-900 лева и да, тъкмо на следващия ден във отмора, само че отивам в Кресна да избавям хора за тези пари. И не ми казвайте по какъв начин и с какъв брой си виждам децата, щото дори парите са и по-малко. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР