Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без

...
Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без
Коментари Харесай

3000 лева заплата за кравар, желаещи няма

Обява за работа предлага 3000 лева заплата за животновъд без профилирано обучение и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее.

Собственикът на кравефермата в пловдивското село Столетово, търсеща хора, изясни, че се работи 8 часа дневно . Работата се прави главно от машини.

Въпреки вложените евросредства от над 2 милиона лв., фермата не действа на цялостен потенциал съвсем година - нямало кой да работи.

„ Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че би трябвало да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но напълно не е по този начин. Всичко е механизирано”, разяснява той и се оплака, че хората си взимат парите и напущат без даже да кажат.

Анастас демонстрира главните отговорности с вярата да притегли претенденти. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. „ Това не е едновремешното развъждане на животни. Чистенето става доста бързо и елементарно. С едно натискане на копче, без лопата, без нищо”, сподели той пред bTV.

Храненето и доенето също са механизирани, а за комфорта на животните се грижи отново машина – чесало.

Не е нужно работещият да е експерт, а да има предпочитание, да е порядъчен и да обича животните, показват от фермата. Ако не откри служащи от България, Анастас ще търси от чужбина.

Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата. Не желаят и да идват чужденци.

Кандидати за работа в кравефермата не престават да се търсят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР