Обвиняем по делото за залятата с киселина гледачка на карти

...
Обвиняем по делото за залятата с киселина гледачка на карти
Коментари Харесай

Обрат по делото за залятата с киселина ясновидка: Бизнесдама я поръчала

Обвиняем по делото за залятата с киселина гледачка на карти Таро от Пловдив е сключил съглашение с прокуратурата и към този момент е очевидец против съучастника си. Това стана известно по време на днешното съвещание в Районния съд, оповестява Plovdiv24.bg. 

50-годишният Веселин Вълчанов от Враца се е признал за отговорен за помощник в осъществяването на закононарушението и е платил 50 000 лв. на потърпевшата Антоанета Тодорова. Сумата е половината от поисканото от гадателката обезщетение. Наложена му е присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен период.

Споразумението е влезнало в действие в деня на подписването - 15 декември 2023 година. На същата дата е прекъснато наказателното произвеждане по отношение на Вълчанов и от този момент той е на независимост. Съгражданинът му Йордан Цветанов е в следствения арест 10 месеца и 19 дни. Пострадалата през днешния ден не участва на съвещанието, само че в заседателната зала пристигнаха родителите, тъстът и тъщата на подсъдимия Цветанов. 

Бившият обвиняем даде показания като очевидец като в началото съобщи, че не познава гадателката, нито ѝ се е обаждал или я е виждал. Съдията няколко пъти му припомня, че е задължен да споделя истината и за лъжесвидетелстване може да получи присъда до 5 години. След час и половина пояснения Вълчанов ненадейно изиска отмора с мотив, че ще припадне и даде обещание след подновяването на съвещанието да опише още нещо.

" Два пъти съм посещавал дамата. Предупредих я, че някой желае да спре да работи и ѝ споделих да спре за 10-15 дни. Направих ѝ фотография все едно е бита. Йордан ми даде 1000 лв. за услугата. После ми се обади и сподели, че би трябвало да се вземат други ограничения, само че няма кой да го закара. Не съм питал какво ще ѝ направи, допусках, че ще я сбие " - съобщи Веселин Вълчанов. Двамата авансово се били договорили, в случай че се разчуе случая да споделят, че идвали до Пловдив Йордан да си купи нова кола. 

След старта на делото Вълчанов помолил предходния си юрист за среща с родителите на Цветанов. Още тогава предложил да се подпише съглашение, с цел да получат по-леки санкции, свидетелства майката на Йордан Цветанов. Родителите отказали, тъй като считат, че синът им е почтен. " Знам, че е почтен, само че би трябвало да защитя себе си " - дал отговор им Вълчанов. По личните му думи, тогавашният му юрист му декларирал, че за него той е гарант, взел парите и прецакал Йордан. Посъветвал го да свидетелства, че в колата имало трети човек.

Подсъдимият Цветанов отхвърля на този стадий да дава показания. Той остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", защото съдът регистрира предходно негово условно наказание от две години и половина и одобри, че има действителна заплаха да извърши друго закононарушение. Следващото съвещание е планувано за 28 март от 14 часа.

На последното съвещание присъстваше и самата ясновидка, която също отхвърли Вълчанов и Цветанов да са измислили покушението. Според нея богата бизнесдама от София стои зад проекта. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР