Обвинител от Окръжната прокуратура в Пловдив започва проверка на действията

...
Обвинител от Окръжната прокуратура в Пловдив започва проверка на действията
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура започва проверка на действията на полицията в дискотеката в Пловдив

Обвинител от Окръжната прокуратура в Пловдив стартира инспекция на дейностите на полицията в нощния клуб в Пловдив. На Гергьовден и клиенти, и личен състав са били събличани голи за обиск в тоалетните на заведението.

Проверката е в отговор на тъжби за превишаване на пълномощията от страна на служителите на реда. Потърпевши клиенти и чиновници на заведението упорстват виновните да бъдат осъдени, а от Асоциацията на заведенията приготвят митинг.

Още на 6 май притежателят на заведението подава сигнал в прокуратурата.

" Нашето искане е да се санкционират отговорните за уронване престижа на нашите клиенти, също по този начин сме сезирали за уронване престижа на нашите чиновници, тъй като също са събличани и проверявани ", сподели Деян Найденов – притежател на нощния клуб.

Управителката на заведението Венета Райнова също подава през днешния ден тъжба в прокуратурата. На нея е било разпоредено да не употребява персоналния си телефон и да чака края на инспекцията.

" Ние сме хора, имаме потребности и няма по какъв начин повече от 5 часа те да ме държат без право на телефон, без право да се отиде до тоалетна, в действителност без никакви права. Ние бяхме пандизчии в продължение на 5 часа ", споделя Венета Райнова.

" Клиентка на нощния клуб, поискала да остане анонимна поради претърпяното, описа, че изискванията при обиските са били смущаващи: " Когато ни обискират, когато идват идващите дами за обиск, действително ставаме две или три, което значи, че е... още един път унизително, тъй като те виждат и други лица с изключение на сякаш органите на реда ".

От пловдивската окръжна прокуратура оповестиха, че ще бъдат снети пояснения от чиновници и гости на нощното заведение. Ще бъдат конфискувани и записи от охранителни камери. Заради случая в Пловдив от Асоциацията на заведеният приготвят в петък народен митинг.

" Ние ще бъдем пред полицията и това ще бъде в цялата страна освен в Пловдив ", сподели Деян Найденов.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение, с цел да образува досъдебно произвеждане за превишени полицейски пълномощия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР