Обвиниха 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови от Цалапица в

...
Обвиниха 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови от Цалапица в
Коментари Харесай

Обвиниха 19-годишните близнаци от Цалапица в съучастие в жестокото убийство на 24-годишния Димитър

Обвиниха 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови от Цалапица в съучастничество в жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов. Районната прокуратура в Пловдив е предала на съда двамата младежи за укривателство на 30-годишния Рангел Бизюрев, упрекнат в тежкото закононарушение.

Чрез обезпечаване на средства и транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие близнаците са помогнали на Рангел да избяга отвън страната. Самият той се търси с европейска заповед за арест повече от месец.

От държавното обвиняване изясняват, че двамата братя не са се споразумели с Рангел преди осъществяване закононарушението.

Близнаците се намират в ареста. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по импортирания обвинителен акт против тях.

Припомням, че жителите на Цалапица стачкуват към този момент съвсем 2 месеца, поради мудното, съгласно тях следствие на случая. Те упорстваха Валентин и Борислав Динкови да бъдат упрекнати като съучастници в тежкото закононарушение, а Рангел Бизюрев да бъде върнат в страната и да даде показания.

В ефира на Дарик радио старши комисар Георги Чергов разяснява за първи път убийството на младежа в Цалапица. По думите му, казусът е бил неглижиран през цялото време от районно управление (на МВР) в Стамболийски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР