Обвиненият за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова трябва да

...
Обвиненият за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова трябва да
Коментари Харесай

Очаква се Северин да бъде върнат у нас тази седмица

Обвиненият за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова би трябвало да бъде върнат в България тази седмица.
 Северин твърди пред немския съд, че не е желал да убие Виктория Маринова  Северин ще лежи в килия от 4 кв. м със хигиеничен възел  Германия реши: Северин Красимиров ще бъде екстрадиран в България  Валери Симеонов за залавянето на Северин: Българската полиция е по-бърза от немската
Миналата седмица стана ясно, че в Министерството на правораздаването е получено формалното единодушие на немската прокуратура за предаване на Северин Красимиров. Тогава беше стартирана и процедурата по фактическото предаване и конвоирането му, което се чака да стане най-рано тази седмица.

На питане на управляващите в Германия българското държавно управление е уверило, че арестуваният ще бъде настанен в помещение, отговарящи на европейските стандарти - с повърхност 4 кв. метра и независим хигиеничен възел.

Северин Красимиров да бъде екстрадиран от немските управляващи с полет от Хамбург до София, а от там ще бъде стихотворец от българските управляващи, които ще го трансферират в Русе, оповестява Нова тв.

Разследващите у нас към този момент нямат следи Северин да е имал и съизвършител, макар изказванията на негови съседи, че действието не е осъществено единствено от него.

Пред съда в Германия Северин е декларирал, че под въздействието на алкохол и опиати е " блъснал жертвата " и я е " хвърлил в буренак ". Той обаче отхвърля, че е желал да убие Маринова и твърди, че не я е изнасилвал, излиза наяве от прессъобщение на съда в Целе.

Пред Нова тв тази заран военният министър Красимир Каракачанов изиска отпадане на процедурата по кратко правосъдно разследване, при която при признание на виновност, от присъдата на подсъдимите отпада 1/3. 

„ Още през 2016 година предложихме тази смяна и преразглеждането на така наречен „ институт за съкратеното разследване ”. Както виждате опитите да се вършим на прекомерно демократични и прекомерно хуманни в сходни закононарушения и да променяме законите съгласно някаква европейска обстановка, какъвто е казусът от 2010 година с смяната на Наказателно-процесуален кодекс и намаляването на присъдите на сходни хора не води до нищо положително ”, аргументира се вицепремиерът. 

Ако арестуваният за убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров бъде наказан по тази процедура откакто признае виновността си, това значи, че той може да получи присъда от 30 години и след 15 -20 години да изиска опрощение.

Според Каракачанов тази опция е доста действителна, само че в това време не може да се чака, че наказаните за толкоз тежки закононарушения ще се поправят в пандиза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР