Обвиненият за пране на пари по аферата Хемус Борислав Колев

...
Обвиненият за пране на пари по аферата Хемус Борислав Колев
Коментари Харесай

Обвиненият за пране на пари по аферата „Хемус“ припадна в съда

Обвиненият за пране на пари по аферата " Хемус " Борислав Колев припадна в правосъдната зала. Това стана минути преди апелативните градски съдии да дефинират мярка за неотклонение за Колев, който досега е под домакински арест.

До изчитането на новата мярка не се стигна. Медицински лица изнесоха Колев на носилка, а юристът му Христо Ботев сподели само, че се надява той " да оживее ".

По-рано пред съда Христо Ботев сподели, че Колев в никакъв случай не е отказвал да спомага на проверяващите, само че различен е въпросът какво са упованията за разкрития от него.

Припомняме, че следствието против някогашния данъчен чиновник и данъчен арбитър стана следващата ябълка на раздора сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В неделя Софийската градска прокуратура се оплака от напън на Министерство на вътрешните работи да бъдат изслушани пояснения на арестувания против съглашение за събаряне на наказателна отговорност.

Вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговори, че става дума за признания и насоки към други крайни получатели на милионите левове.

По думите на Ботев – Колев желае да спомага, тъй като той не е главно лице в възможната скица. Адвокатът му добави, че няма доказателства за обвиняването " пране на пари”, тъй като няма ясно първично закононарушение, от което са добити тези пари, написа bTV.

Ботев сподели още, че по делото има група от имена, забъркани в основаването на кухи компании, които не са деликатно разследвани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР