Обвиненият за пране на милиони левове, предназначени за строителството на

...
Обвиненият за пране на милиони левове, предназначени за строителството на
Коментари Харесай

Обвиненият за пране на пари от "Хемус" иска среща с Рашков и Гешев

Обвиненият за пране на милиони левове, предопределени за строителството на автомагистрала " Хемус ", Борислав Колев желае среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с основния прокурор Иван Гешев, с цел да им опише детайлности за схемата. Това заяви

Днес Софийският апелативен съд одобри Колев да остане в ареста откакто по-долната инстанция го беше пуснала под домакински арест.

Той не е участвал на съвещанието, а молбата му е предадена от брат му Иво Колев. " Искам да предам известие от името на брат ми. Той би желал персонална среща с вътрешния министър Бойко Рашков и, в случай че реши, Иван Гешев, защото брат ми разполага с информация от значително значение във връзка следствието. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният адресат на тези 53 млн. лв.. Отговорете си, откакто става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, ползите и въздействията, които са забъркани. Няма да бъда по-точен ", е споделил Иво Колев пред медиите.

Преди седмица около желанието на Колев да свидетелства пред проверяващите породи спор сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. върху прокурорите от ръководителя на основна дирекция " Борба с проведената престъпност ", който дружно с юриста на Колев упорствал те да одобряват предложение на юриста за по-лека мярка в подмяна на разкрития. От службата отхвърлиха да са оказвали напън и на собствен ред в безучастие. В момента в прокуратурата се води следствие за оказан напън, а в Министерство на вътрешните работи - кореспонденция за отвод от извършване на служебни отговорности.

Колев е упрекнат, че е провел основаването на голям брой компании, ръководени от подставени лица, на които били превеждани пари за строителството на автомагистралата, като след това той е изтеглил в брой 53 млн. лева Съдът през днешния ден одобри, че има обосновано съмнение за присъединяване му в прането на пари. Всички компании, получатели на тези пари, са били представлявани от лица, директно свързани с него или регистрирани с негово подпомагане, установи САС. Освен това имало заплаха той да се укрие или да повлияе и на следствието. Определението на апелативния съд е дефинитивно.

Накрая Колев персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парите и му ги предавали. От 18 юни 2020 година до 8 септември 2021 година били направени 52 тегления, като Колев е получил 53 060 861,00 лв., разясниха от прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР