Обвиненият в шпионаж лидер на движение Русофили Николай Малинов все

...
Обвиненият в шпионаж лидер на движение Русофили Николай Малинов все
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж Малинов оглави събора на русофилите

Обвиненият в шпионаж водач на придвижване " Русофили " Николай Малинов въпреки всичко отиде на обичайния събор край бент. Копринка.

В тази комплицирана конюнктура има два пътя: да втвърдим обстановката, като вършим политически манифестации и се занимаваме с политическо строителство. Други желаят от Копринка да се отиде в София и да се желаят оставки. Ние, управлението на Движение „ Русофили “ се противопостяваме на това, тъй като го считаме за провокация. Резултатът от това ще е парализа и сгъстяване на позициите на Русия.

Единствената цел на всичко което вършим, е България да бъде по-силна. Правим го с всички законни средства и по този начин, както ние го разбираме. С тези думи се обърна към близо 15-те хиляди български и съветски жители, пристигнали на 16-то издание на събора на приятелите на Русия, на училите и работили там ръководителят на НД „ Русофили “ Николай Малинов.

Тазгодишното издание на събора на приятелите на Русия бе почетено от петима депутати от ръководещата партия, измежду които заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и ръководителят на групата за другарство с Русия в Народното събрание Красимир Велчев.

По време на оповестяване на част от гостите на събора, имаше освирквания, чуваха се и откъслечни крясъци викания „ Малинов “ и „ мафия “. Това даде мотив на водачът на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов от микрофона да разгласи, че „ през днешния ден е Кръстовден и сме се събрали да обичаме, а не да ненавиждаме “, след което казанлъшки свещеници отслужиха водосвет.

Сред гостите на събора бяха народни представители от Българска социалистическа партия, представители на патриотични организации и посетители от Русия. Сред тях бе и депутатът от съветската " Дума " Николай Занцов, основател и уредник на Безсмъртния полк.

Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев изпрати одобрение до участниците в събора. В него президентът декларира, че „ съборът е мотив да се потърсят актуалните измерения на хубавичко историческа връзка сред нашите два народа, както и че връзките сред тях имат своята солидна вероятност.

На събора деятели събираха подписка в поддръжка на арестувания при започване на тази седмица и след това освободен, само че с повдигнато обвиняване за шпионаж водач на НД „ Русофили “ Николай Малинов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР