Обвинението на Адам Тод за липса на програма за борба

...
Обвинението на Адам Тод за липса на програма за борба
Коментари Харесай

Бившият директор на Digitex призна за нарушаване на законите за борба с прането на пари

Обвинението на Адам Тод за липса на стратегия за битка с прането на пари (AML), условие на Закона за банковата загадка, бе оповестена от прокуратурата на Съединени американски щати на 7 май във федералния съд на Южния окръг на Флорида.

Срещу Тод, някогашния основен изпълнителен шеф на Digitex, бяха повдигнати обвинявания за това, че е разрешил на платформата да предлага нерегистрирана платформа за търговия с фючърси на клиенти от Съединени американски щати от 2018 година до 2022 година, без да ползва протоколи за битка с прането на пари и KYC.

Последиците от дейностите на Тод могат да доведат до присъда до пет години затвор или санкция от $250,000, макар че датата на изговаряне на присъдата към момента не е оповестена. Това развиване на събитията следва осъждането на Чанпен Джао, някогашния основен изпълнителен шеф на Binance, който бе изправен пред сходни обвинявания и получи присъда от четири месеца затвор през април.

Тод се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф на Digitex през октомври 2022 година и оттогава служи като основен разработчик на Digitex Games от февруари 2023 година През 2020 година, след забележителен теч на данни в Digitex, който разкри поверителни потребителски данни, Тод разгласи прекратяването на всички KYC инспекции, макар предходните изказвания на платформата, че американските IP адреси са блокирани, а от потребителите се изисква да потвърдят местоположението си отвън Съединени американски щати.

В допълнение към наказателните обвинявания Тод и Digitex бяха подложени на цивилен правосъдни каузи от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати (CFTC). През 2022 година CFTC заведе дело против Тод и Digitex, а през 2023 година против тях беше издадено правосъдно решение, с което се разпореждаше заплащането на $16 милиона под формата на наказания и освобождение от отговорност за неспазване на американските закони.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР