Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери като

...
Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери като
Коментари Харесай

Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян

Обвинението е за длъжностно заграбване в изключително огромни размери като шеф на разградската филхармония

Задържан по обвиняване за източване на бюджета на Министерството на културата е шефът на Театрално-музикален и филхармоничен център – Разград Левон Манукян , оповестяват от прокуратурата след акция на пловдивската икономическа полиция. Левон Манукян е бил задържан през вчерашния ден за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, като е назначил при започване на месец септември на работа в културната институция на Разград нови 60 музиканти.

Днес Окръжният съд в Пловдив е разгледал мярката му за неотклонение от 72 часа задържане под стража. Акцията на полицията е била извършена, до момента в който
Манукян организира среща със съучастници в схемата за асимилиране на суми посредством фиктивни контракти с музикантите от филхармонията.



Видеото е от Зала 1 на НДК, когато със своя оркестър Левин Манукян взриви публиката в концерта на Тони Димитрова

Задържани са още трима от групата за длъжностно заграбване – Борис Чилов, Петков Писков и Атанас Георгиев . Ето в какво се показва незаконното действие: Новите чиновници били със доста вдигнати заплати и по този начин разноските на институцията единствено за хонорари набъбнали от 150 хиляди лева на 1,7 милиона лева Проблемът е в това, че някои от тях били задължени да връщат парите на доближен до диригента Манукян, като за тях оставали единствено обществените осигуровки.

Борис Чилов през днешния ден е пуснат под гаранция от 3 хиляди лева Спрямо Атанас Георгиев обаче е импортирано искане за взимане на непрекъсната мярка задържане под стража. Той може да получи от 1 до 8 години затвор и санкция в размер от 5 хиляди до 20 хиляди лева

В прессъобщението до медиите не излиза наяве какво е решението на съда за самия Левон Манукян през днешния ден. Телефонът му е изключен и дежурният редактор на Флагман.бг не съумя да се свърже с него.

42-годишният музикант е роден в Бургас и е приключил Музикалното учебно заведение НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров ” с цялостно отличие, по специалността пиана. Той е един от най-изтъкнатите бургаски музикални гении. Дипломира се с отличие и в Държавната музикална академия, а по-късно усвоява диригентството в Лондонската кралска академия. Неуморим уредник на национални и интернационалните музикални събития.

Преди 2 години Левон Манукян се кандидатира за шеф на музикалната институция в Разград. На състезанието за ованкантения пост се яви като негов съперник актрисата Таня Карбова. Тя получи назначението, след което стартира продължителна стачка и разпадане на филхармоничния оркестър. В интернет има задоволително видео материали, показващи „ професионализма ” на Карбова на този пост. Тя завърши кариерата си злощастно преди няколко месеца, бе освободена от министъра.

Манукян пое Театрално-музикалния и филхармоничен център – Разград на 1 септември като преди този момент разгласи пред всички свои сътрудници в България, че е подготвен незабавно да увеличи заплатите, с цел да притегли най-хубавите музиканти в оркестъра.

„ Смятаме, че става дума за неразбирателство, защото Левон няма опит в апаратните игри и е доста допустимо компрометирането му да е плод на възмездие от страна на задкулисието ”, разясняват сътрудниците му в Бургас.

Градът е в шок, тъй като познават диригента като най-почтения и безпределно надарен създател.

Левон Манукян е основател и диригент на няколко арт обединения, сред които „ Златните песни на Златния орфей ”, дирижирал е Държавната опера в Бургас. Популярни са музикалите му „ Мулен Руж ”, ” Брилянтин ” и „ Мемфис ”
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР