Обвинение за умишлено убийство по особено мъчителен за пострадалата начин,

...
Обвинение за умишлено убийство по особено мъчителен за пострадалата начин,
Коментари Харесай

Мъст: Болен мъж заколи жена си при самоотбрана в София

Обвинение за съзнателно ликвидиране по изключително непосилен за потърпевшата метод, осъществено от обвинения с особена свирепост и в положение на мощно неспокойствие, провокирано от жертвата, е импортирано в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е против Д. Ш., а жертвата на закононарушението е неговата брачна половинка С. Ш.

Според обвинителния акт, фамилният живот на Д. Ш. и С. Ш. бил придружен от спорове и кавги, които постоянно прераствали във физическо принуждение от страна на потърпевшата към брачна половинка ѝ. В моменти на експанзия, С. Ш. вземала нож, заплашвайки Д. С., бутала го на земята, заключвала го в дома им, вдигала кавги, в случай че той беседва с други хора. Обвиняемият бил претърпял няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ в всекидневието. Пострадалата била с тежка меланхолия и детайли на неуравновесеност, диагностицирани от доктор. В разследване на непрекъснатите спорове и раздразнителни положения в фамилията, Д. Ш. развил продължителен стрес и астенизация, безсилие, изтощение и уязвимост.

Събраните в хода на досъдебното произвеждане доказателства сочат, че на 25.03.2022 година, към 07:30 ч. обвиненият Д. Ш. и потърпевшата С. Ш. били в дома си в София, ж.к. „ Младост “. Обвиняемият желал да излезе, с цел да си купи вестник и кафе, само че С. Ш. му забранила, взела ключовете му и го заключила в жилището. Към 07:50 ч. се върнала назад и се насочила нападателно към него. Той ѝ споделил, че ще се обади на полиция или на сина си и взел телефон. Това разгневило С. Ш., тя изтръгнала телефонната слушалка от ръцете на брачна половинка си, изскубнала кабела на телефона, блъснала Д. Ш. на земята, взела нож, заплашила го, че ще почине и протегнала ръка към него с ножа. Двамата се сборичкали, като обвиненият съумял да вземе ножа. Афектиран, Д. Ш. почнал да нанася голям брой удари с ножа по лицето, шията и гърдите на брачната половинка си. С породените ѝ пострадвания, С. Ш. съумяла да напусне жилището, позвънила на съседи за помощ, след което паднала и умряла на площадката сред стълбите, в резултат на над 9-те прободно-порезни пострадвания и кръвозагуба.

Разследването по случая е извършено от 07 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР