Обвинение за убийство на лица в безпомощно състояние ще бъде

...
Обвинение за убийство на лица в безпомощно състояние ще бъде
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на бивш учител от Враца за смъртта на двама души в нелегален старчески дом

Обвинение за ликвидиране на лица в безпомощно положение ще бъде повдигнато на някогашен преподавател от Враца. На подсъдимата пейка ще бъде изправен преподавателят по литература в помощното учебно заведение „ Д-р Петър Берон” Валентин Йорданов. Докато той е стопанисвал незаконен старешки дом „ Тева”, намиращ се във Врачанския балкан в обектът са умряли двама от потребителите.
От описа за орисите им излиза наяве, че всички консуматори са държани с месеци наред заключени в своите стаи. Крайниците им са били отекли дотам, че не са могли да стъпят на тях. Мръсотията, в която са били принудени да живеят е била ужасяваща. Част от хората даже са били принудени с дни да лежат върху изпражненията си. За това „ обгрижване” околните на потребителите на незаконния старешки дом са заплащали месечната сума от 500 лева
„ Тева” е съществувал близо 3 години без да има позволение и лиценз да работи като дом за възрастни хора. По статут постройката се води като вила, само че притежателите я оповестили като хотел-ресторант „ Тева”. След подаване на сигнал през 2011 година, че във вилата битуват хора в безчовечен условия инспектори от община Враца идват на инспекция в незаконния дом. Влизайки в базата те попаднали на неподвижни остарели хора, за които на се полагани грижи. По телата им е имало рани от залежаването. Студът и вонята били нетърпими. В една от стаите на третия етаж лежал в изпражненията си 89-годишният дядо Ангел от село Ракево. Той бил увит с две пропити от урина одеяла, а на масичката до леглото му имало коричка самун и канче вода.
Нелегалният обществен дом е затворен, а случат е предаден на прокуратурата. Изготвянето на обвинителния акт е предаден в съда. Той обаче е бил върнат за премахване на пропуски. Така близо 7 години след разкриването на незаконния старешки дом е на път да се даде ход на делото и да се повдигне обвиняване. Близките на умрелите мъже желаят отмъщение за стопаните на незаконния старешки дом, намиращ се във Врачанския балкан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР