Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено

...
Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено
Коментари Харесай

Обвиняем е предаден на съд за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда

Обвинение за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета е импортирано от Софийска градска прокуратура (СГП) в Софийски градски съд (СГС).

Обвинителният акт е против С. А. за закононарушение по член 124, алинея 1, прочие 1, вр. член 128, алинея 1, вр. алинея 2, прочие последно от Наказателен кодекс.

Доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, сочат, че на 26.06.2021 година, към 22:00 ч. обвиненият С. А. играел карти в гр. София, на Женския пазар. В непосредственост се намирали и други присъстващи, както и потърпевшият С. Д. Последният се обърнал към С. А. гонейки него и останалите, защото пречели на работата на близкото заведение. Последвал физически конфликт сред потърпевшия и обвинения, в разгара на който С. А. хванал с ръцете си в региона на двата крайници С. Д., съборил го на земята, последният паднал обратно и си блъснал главата в земята. Пострадалият лежал неподвижно по тил на земята, а под главата му се образувала локва кръв. Виждайки положението му, С. А. избягал, а на мястото се събрали хора, които почнали да оказват помощ на потърпевшия и се обадили на тел. 112. Докато чакали кола за спешна помощ С. Д. пристигнал в схващане, само че не помнел нищо.

С. Д. бил приет в болница в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, осъществени били терапия и лекуване. Въпреки положените медицински старания, на 30.06.2021 година той умрял. Смъртта му настъпила в резултат на получените при удара  закрита черепно мозъчна контузия, вътремозъчен кръвоизлив, строшаване на тилна кост, както и последващите затруднения – развиване на второстепенен кръвоизлив в мозъчния дънер, мозъчен оток с белези на мозъчно прилепяне, мозъчна гибел, двустранна пневмония.

Разследването по случая е извършено от 03 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

           Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР