Обвинената в корупция и търговия с влияние Ева Кайли, която

...
Обвинената в корупция и търговия с влияние Ева Кайли, която
Коментари Харесай

За още 2 месеца: Eва Кайли остава в арестa

Обвинената в корупция и търговия с въздействие Ева Кайли, която е някогашен зам.-председател на Европейския парламент, остава в предварителния арест. Това реши през днешния ден Апелативният съд в Брюксел, който гледа мярката й за неотклонение, след искане на юриста й да бъде пусната под домакински арест с електронна гривна за следене, с цел да се грижи за двегодишното си дете.

Съдът на почете настояването и остави Кайли в предварителния арест за най-малко още два месеца. В ареста остава и белгийския евродепутат Марк Тарабела - също обвинен по следствието за корупция в Европейския парламент.

Федералната прокуратура в Белгия води от края на предходната година огромно следствие за корупция и търговия с въздействие в интерес на Катар и Мароко. Обвиненията против евродепутатите, които бяха част от групата на социалистите и демократите, е, че против големи суми пари са се опитвали да въздействат на взимането на решения в Европарламента.

Друг обвинен по делото, станало известно като Катаргейт, е някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, който подписа договорка с белгийската прокуратура оптимално да спомага в следствието в подмяна на понижаване на присъдата му.

В края на предишния месец съдът промени мярката за неотклонение на още един обвинен по делото - приятеля на Кайли - Франческо Джорджи от задържане под стража в домакински арест с електронна гривна за следене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР