Обучителните семинари на фондация Искам бебе“, финансирани от Министерство на

...
Обучителните семинари на фондация Искам бебе“, финансирани от Министерство на
Коментари Харесай

Фондация „Искам бебе“ с нов проект, насочен към младите и активни хора в борбата с демографската криза в България

Обучителните семинари на фондация „ Искам бебе “, финансирани от Министерство на младежта и спорта, са на тематика: Сексуално, репродуктивно и прочувствено здраве, здравословно хранене и деен метод на живот. Обученията са ориентирани към младите и дейни българи и имат за цел да ги срещнат с процеса на обмисляне на бременността и рисковете при нейното отсрочване за по-късен стадий, както и въздействието на здравословното хранене и дейния метод на живот.

Семинарите стартираха от двата регионални морски града - Бургас и Варна и ще продължат в още 10 регионални центъра през идващите месеци.

Безплатен съвещателен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми във Варна и поръчка за мултиплициране на семинара измежду учениците и студентите в Бургас са единствено част от достиженията на плана „ Младите българи-архитекти на смяната “. Събитието започва с огромен интерес и дейното присъединяване на представители на локалната власт.

В Бургас, град, прочут с дейните си жители и живот, специфичните възторженостти на градоначалника Димитър Николов бяха предадени от Йорданка Ананиева, заместител кмет на Община Бургас. Тя не скри насладата си от опцията да приветства младежите, подготвени да провокират смяна и похвали тяхната пристрастеност и ангажираност.

„ Знаем какъв брой доста сърце и професионализъм влагате в идеята си, и цялостната зала през днешния ден е доказателство за това самопризнание на процедура. Интересът и присъединяване на младежите в обществените задачи, в идеята за здравословен метод на живот, предварителна защита и профилактика на здравето, са най-ясният знак, че не просто сте на верния път, а вие проправяте пътищата! “ съобщи Ананиева. Заместник-кметът предложи планът да бъде заимстван от Община Бургас като сполучлива процедура, която специалистите на „ Искам бебе “ да приложат и на локално ниво.

Световният и европейски рекордьор по плуване Цанко Цанков бе специфичен посетител на откриването на семинара под надпис „ Младите българи-архитекти на смяната “ в Бургас. Той прикани младежите на България да бъдат любознателни, устремени и мощни. „ Бургас постоянно е бил пионер в положителните дела и за мен е чест да бъда част от тази прелестна самодейност “ показа той. Цанков не скри насладата си от обстоятелството, че интензивният метод на живот е част от концепцията на плана.

Една от приятните изненади за участниците в първия обучителен семинар бе специфичното обръщение с поддръжка и поздравления от любимците на България - Арти и Криси. Те насочиха сърдечното си обръщение за неприкритост, осведоменост и разговор по въпросите на младежите в България и не пропуснаха да споделят и персоналната си упоритост - да имат 3 деца до 30-годишна възраст.

Енергията от мощното начало на самодейността се придвижи и в морската столица Варна. Там образованието бе намерено персонално от кмета на града - Иван Портних. „ Искаме бебета! “ бодро и гордо започва посланието си градоначалникът. Той напомни сполучливата история на взаимното съдействие с „ Искам бебе “ от 2014 ггодина, отбелязвайки, че единствено за последната година с помощта на общинския ин-витро фонд, на бял свят са се появили 19 бебета. Радина Велчева, създател на фондацията, разгласи, че доста скоро в морската столица ще отвори порти безвъзмезден кабинет за репродуктивно здраве. „ Резултатът е налице поради дълготрайната дейна политика на Община Варна с грижа за фамилиите с репродуктивни проблеми, само че и като естествено продължение на една от най-дейните координатори на „ Искам бебе “ - Валентина Иванова, координатор на фондацията за Варна и член на УС " обясни тя. Участие в откриването на „ Младите българи-архитекти на смяната “ във Варна взе и проф. Емил Ковачев, началник на Катедрата по акушерство и гинекология към МУ- Варна и шеф на втората по величина профилирана болница по АГ в България СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов “.

Д-р Александър Кобаков, доктор АнН-Ангелина Иванова, Веселин Веселинов и Катя Симеонова, звездният експертен екип на плана, незабавно завоюва доверието и сърцата на участниците в семинарите. Младежите продължиха полемиките и отвън обучителната стратегия със свои начинания и хрумвания в вероятност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР