Обучения в сферата на високотехнологичните аудио-визуални изкуства ще има по

...
Обучения в сферата на високотехнологичните аудио-визуални изкуства ще има по
Коментари Харесай

По време на първия фестивал на светлините ще има обучения по високотехнологични изкуства

Обучения в областта на високотехнологичните аудио-визуални изкуства ще има по време на фестивала на светлините Lunar, оповестяват уредниците. 

Създаването на 3D мапинг, вълнуващи анимации, музика посредством изкуствен интелект и изкуството на нощната снимка са измежду тематиките на програмата.

Водещи български и интернационалните експерти ще се включат в образования за млади гении на 7 и 8 май 2022 година Семинарите ще бъдат ориентирани към придобиването на нови познания и умения в областта на високотехнологичните аудио-визуални изкуства, и ще са безвъзмездни за участниците.

От Германия ще пристигне Йонас Пилц от водещата софтуерна компания за мултимедийна продукция Maxon. Той ще организира практическа сесия за начинаещи и мастърклас на тематика Cinema 4D, в които ще показа тънкостите в основаването на завладяващи анимации.

Повече за 3D мапинга и главните знания за основаването на проекции за подиуми, здания и интериор, участниците ще научат по време на два семинара, водени от специалистите Марин Петков и Марин Димитров от MP-Studio и Владимир Грънчаров от Elektrick.Me.

Избрани авторски планове и креативен решения ще показа образният артист Петко Танчев по време на лекцията си “Пространство и взаимоотношение: Интерактивни технологии в цифровото изкуство ”. Той ще сложи фокус върху програмирането на персонализирани софтуерни системи за създаване на взаимоотношение сред реализатори, среда и аудитория.

Музиката е неизменима част от основаването на въздействащи образни продукции. За нейното композиране и каква е ролята на изкуствения разсъдък в основаването й ще опише композиторът Георги Георгиев-Майката, от Maxundmoritz productions. Той ще показа своите знания, ще разкрие какви са най-актуалните трендове в музикалната продукция и по какъв начин в днешно време композиторите могат да основават музика на всички места - ползвайки своя компютър, уеб браузър и даже телефон или таблет.

Програмата ще даде опция на младежите, които желаят да се занимават професионално с снимка, да научат по какъв начин се снимат спиращи дъха фрагменти нощем. Фотографът Николай Пандев ще показа тематиката " Фотография под звездите “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР