От 9 до 12 май движението по част от улиците

...
От 9 до 12 май движението по част от улиците
Коментари Харесай

Затварят централни столични улици във вечерите на фестивала Lunar

От 9 до 12 май придвижването по част от улиците " Ангел Кънчев ", " Дякон Игнатий ", " Леге ", " Цар Шишман ", " Московска " ще бъде спряно след 19 часа. В сектор от бул. " Цар Освободител " прекосяването на коли се лимитира след 20:00 часа, заяви зам.-кметът Павлов. Той прикани хората да оставят колите си и да се възползват от градския превоз.

В четирите вечери на фестивала всички линии на метрото ще се движат до 01:30 часа от 9 до 12 май.

Нощните автобусни линии N1, N2, N3, N4 ще се движат с понижен период, като потеглят към крайните спирки по маршрута от площад " Княз Александър Първи " в часовете: 00:00 ч., 00:30 ч., 01:00 ч., 02:00 ч., 03:00 ч., 04:00 часа.

Фестивалът ще се състои на 22 местоположения, на които ще има над 40 произведения, основани от актьори от 12 страни, както и мощно българско присъединяване. Маршрутът на фестивала е 4,5 км и ще заведе публиката в новата фестивална локация - Южен парк 2, където ще има осем светлинни съоръжения, в това число на задната фасада на Музея за модерно изкуство, осведоми Ангелина Петкова.

Зам.-кметът Яна Генова съобщи, че фестивалът Lunar ни кара да забележим града по друг метод, той разсънва въображението, тъй като съставлява изложба навън, с безвъзмезден достъп, за разлика от доста сходни фестивали по света. Събитието е значимо, тъй като притегля и интернационалните актьори с колаборация с български сътрудници, уточни Генова.

По думите ѝ сходна взаимна, всекидневна и практическа работа, ще докара до нови партньорства и до предложения до българските актьори да се включват в интернационалните планове. Всичко това дава отговор на нашата тактика за развиване на културата на София, която има приоритет за наличие на повече изкуство в градска среда и за поддръжка за колаборации сред софийски хора на изкуството и техни европейски сътрудници. Не е инцидентно, че фестивалът се открива точно на 9 май - Денят на Европа, акцентира Яна Генова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР