Обучението на студенти, търговията с хранително-вкусовата промишленост и стокообмена с ...

Обучението на студенти, търговията с хранително-вкусовата промишленост и стокообмена с

Узбекистан с интерес към инвестиции в Пловдив

Обучението на студенти, търговията с хранително-вкусовата индустрия и стокообмена с бизнесите с бързооборотни артикули бяха измежду тематиките, които доведоха в Пловдив представители на Дружеството за другарство сред България и Узбекистан. Те бяха посрещнати от кмета Здравко Димитров, ръководителя на Общинския съвет Александър Държиков и зам.-кмета Анести Тимчев. Представителната група е на посещаване в страната, където организира редица срещи за задълбочаване на връзките сред двете страни.

По време на срещата с кмета Здравко Димитров беше емфатичен огромният инвеститорски капацитет на града и района, който е и една от аргументите делегацията да го включи в своята стратегия. Стана ясно още, че лозарството и винарството са едни от браншовете, в които 36-милионният Узбекистан желае да обменя опит с Пловдив. Интересът беше деклариран от шефа на организацията за контролиране на пазара на алкохол и тютюн и развиване на лозарството от азиатската страна.

Гостуването в Пловдив не престава през целия ден със срещи с пловдивски компании в областта на производството и преработката на хранителни първични материали, както и с висши образователни заведения. Делегацията ще посети и къщите в Стария град и Епископската базилика на Филипопол.

Последните три дни с тях се срещнаха още министрите на стопанската система и промишлеността и туризма.

Източник: marica.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg