Обучението на куче е повече въпрос на рутина, отколкото какви

...
Обучението на куче е повече въпрос на рутина, отколкото какви
Коментари Харесай

Обучение и възпитание на Плачещата болонка

Обучението на куче е повече въпрос на рутина, в сравнение с какви кучешки команди го учите да извършва. Почти постоянно държанието на кучето (добро и лошо) се дефинира от навиците, които придобива, до момента в който живее с вас.

Какво вършиме и не вършиме с него, какво му позволявате и какво не. Това са все известия към вашето куче, които то възприема по собствен си метод.

Ако изпратите верните послания към животното, няма да имате никакви проблеми с държанието му. Но изпратете ли неверни съобщения… е, тогава стартират провокациите.

Но какво да кажем за образованието и възпитанието на Плачещата болонка?

Плачещите болонки нормално са много лесни за образование кучета, само че бързо се отегчават от неведнъж повтарящи се тренировки.

Ако разнообразявате образованието на Плачещата болонка или включите повече разнообразни действия, това ще я направи както щастлива, по този начин и ангажирана - и несъмнено ще усили шансът ви да възпитате по-бързо и по-лесно своя домакински любим.

Когато обучавате Плачеща болонка, е добре да бъдете нежни и деликатни и да употребявате позитивно затвърждаване, тъй като тези кучета не реагират добре на викове или неучтивост.

И като се имат поради размерите им, малко по-грубото наказване като нищо може да ги нарани и физически. Тези кучета нормално се пробват по всякакъв начин да угодят на стопанина или на треньора си, тъй че в случай че няма други характерни проблеми, дресирането на Плачещите болонки минава извънредно бързо и сполучливо.

Имайте поради обаче, че тези кучета могат и да бъдат доста упорити, тъй че ще ви би трябвало и огромна доза самообладание. Също се подгответе, че Плачещите болонки изискват повече умствено упражнение, в сравнение с физическо.

Известно е, че Плачещите Болонки са доста обществени животни с други любимци и хора, стига запознанството им с тях да се случва постепенно и в безвредна, позната за тях среда. Веднъж опознаят ли новия човек/животно, отношението им бързо се трансформира.

Дребните породи кучета, към които спада Плачещата болонка, са предразположени към „ синдром на дребните кучета “. Това е държание, провокирано от индивида, при което кучето счита, че то е „ лидерът на глутницата “ на хората и това може да докара до усеща на тревога и боязън от разлъка със стопанина.

Желаещите да имат Плачеща болонка, е хубаво да се приготвят добре и да почетат повечко за разнообразни трикове и занимания, които ще им оказват помощ да предотвратят или поправят това държание.

А в случай че и вие желаете пухкаво кученце, вижте нашите разгласи и цени за Болонки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР