Обучението е част от дейностите по проекта на община Пловдив

...
Обучението е част от дейностите по проекта на община Пловдив
Коментари Харесай

Експерти се обучават по предприемачество и маркетинг


Обучението е част от дейностите по плана на община Пловдив „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “, финансиран по ФМ на ЕИП 2014-2021 година

Приключи двудневното  „ Обучение за повишение на потенциала на културни оператори “  на участниците в плана на община Пловдив BGCULTURE-1.001-0016  „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “ , финансиран по ФМ на ЕИП 2014-2021 година В него се включиха представители на Община Пловдив, Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека „ Иван Вазов “, Общински институт „ Старинен Пловдив “, екипът, ръководещ плана, специалисти, отговарящи за маркетинга и рекламата, както и заинтригувани представители на Неправителствени организации и културни оператори от Пловдив.

В рамките на двата дни – 27-28 юни 2023 година в залата на Пловдивски културен институт, участниците в образованието се срещнаха и работиха дружно и поотделно по тематики като „ Предприемачески дух “, „ Как да финансираме нашата планова концепция? Къде, какво, по какъв начин? “, „ Управление и отчитане на планове “, „ Възможности за музеите посредством партньорства и планови начинания, „ Креативност в ПР връзката. Теория против процедура “, „ Медийното отразяване на културни събития “, „ Маркетинг на културните организации “, Авторското право “.

Проведоха се голям брой забавни полемики, групата работи по другите модули за „ генериране на хрумвания “, за „ пазар на хрумвания “ и разписване на планова самодейност. Интерес провокира и  така наречен „ Световно кафене за разискване на положителни практики, хрумвания за възстановяване на връзката, развиване на публики, приобщаване на сътрудници “.

Сред лекторите бяха Мария Маринова Алкалай, Влад Фьодоров (международни програми), Петя Щерева (национални програми), Маргарита Доровска, Румяна Киризиева, Теодор Караколев, Яна Яков и юрист Атанас Костов. Модератор и през двата дни на образованието бе Геника Байчева – обучител, фасилитатор на младежи и възрастни (екипи, педагогичен специалисти), общностен посредник, уредник и съосновател на Сдружение „ Открити пространства “.



Припомняме, че Община Пловдив извършва план по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ в размер на 781 550 лв., финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

В плана BGCULTURE-1.001-0016 „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “ са включени 7 културни институции – Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален археологически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Народна библиотека „ Иван Вазов “ и ОИ „ Старинен Пловдив “. Срокът на осъществяване е 20 месеца. Партньор на община Пловдив е  Cross-Cultural Introduction AS (CC-Intro AS), Неправителствени организации от Норвегия.

Целта на план „ Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани,  реставрирани и реновирани места “ е да усъвършенства ръководството и представянето на културното завещание на гр. Пловдив посредством ревитализиране, възстановяване и възобновяване на пространства, както и да насърчи културното предприемачество в общината. Настоящото образование бе една от интензивностите в поддръжка на тази цел.

Дейностите по плана ще основат по-широк интерес към културното наследството и посредством основаване на нови предприемачески хрумвания ще генерират доходи след това. По плана ще се обновят и ревитализират помещения; ще се закупят витрини за непрекъснатите експозиции и техника за интерактивно показване на експонатите; ще се създаде мобилно приложение – вид quest игра, което ще показва постройките, залите и част от експонатите на културните институти по завладяващ за посетителите метод, включващо аудио гайд. Приложението ще е основано на истории от града като ще прибавя стойност в привличането на по-младата публика и на туристите в града, както и ще донесе изгоди за стабилно развиване на бизнеса в общината.

Проектът включва основаване на две нови работни места и образование на експертния личен състав на културните оператори за повишение на потенциала им в региона на предприемачеството и маркетинга. Дейностите по плана целят да подобрят изискванията за запазване, ръководство и показване на културните полезности на Пловдив като посредством ревитализиране на пространствата и създаване на мобилно приложение се основат условия за привличане на нови публики.

Включвайки и сътрудник от страните-донори ще се реализира продан на положителни практики в региона на културното предприемачество. Партньорството е причина за по-широко показване на културното завещание на Пловдив в Европейски Съюз и инструмент за обществено доближаване, следвайки правилата на положителното ръководство, стабилно развиване и дълготраен стопански напредък.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР