Обстановката започва да става все по-опасна. Най-вероятно бойците на Вагнер“

...
Обстановката започва да става все по-опасна. Най-вероятно бойците на Вагнер“
Коментари Харесай

Нова група вагнеровци е близо до полската граница frognews.bg

" Обстановката стартира да става все по-опасна. Най-вероятно бойците на „ Вагнер “ ще работят под прикритието на беларуски граничари и ще оказват помощ на противозаконни мигранти да проникват на полска територия за дестабилизиране на Полша “, сподели Моравецки на конференция в Гливице, Западна Полша.

„ Най-вероятно ще се опитат да влязат в Полша, представяйки се за противозаконни мигранти, а това крие спомагателен риск “, добави полският министър председател.

 

В изявлението си обаче той не уточни източника на сведенията си за придвижването на „ Вагнер “. Антон Мотолко, създател на беларуския опозиционен план „ Хаджун “, който следи военната интензивност в Беларус, сподели пред Ройтерс, че организацията му не разполага с никакви данни за дислоциране на вагнеровци по-близо до Гродно. Градът се намира покрай така наречен Сувалски кулоар, стратегическа линия земя по полско-литовската граница, разделяща съветския съдружник Беларус от анклава на Русия Калининград.

 

По-рано този месец Евгений Пригожин беше показан на видеозапис да посреща бойци на частната военна компания в Беларус. На него той има споделя, че към този момент стопират да водят война в Украйна, както и да събират сили за Африка - където вземат участие в редица спорове - до момента в който в това време образоват беларуската войска.

На идващия ден бойци на „ Вагнер “ дойдоха на полигона на 38-ма обособена десантно-щурмова бригада в региона на град Брест, който се намира единствено на няколко километра от полската граница.

 

Прехвърлянето на силите на частната военна компания в Беларус беше част от съглашение, поставило завършек на метежа им през юни, когато откриха надзор над съветски боен щаб, настъпиха към Москва и сътвориха заплаха от експлоадиране на революция в Русия, по думите на самия Владимир Путин.

 

Още през цялото време на нашествието на Москва в Украйна Полша се притеснява, че войната може да се популяризира и на нейна територия.

 

По-рано този месец Варшава стартира прехвърлянето на над 1000 военнослужещи към Източна Полша поради растящото безпокойствие, че наличието на бойците на „ Вагнер “ може да докара до повишение на напрежение по границата, прецизира организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР