Обстановката в малкото засегнати места на територията на област Русе

...
Обстановката в малкото засегнати места на територията на област Русе
Коментари Харесай

Обстановката в Русенско се нормализира

Обстановката в дребното наранени места на територията на област Русе след поройния дъжд и градушката от тази заран се възстановява.

Навсякъде, където беше прекратено електрозахранването, то към този момент е обновено. Такива проблеми имаше главно на територията на община Иваново. От там оповестяват и за паднали дървета, като тяхното почистване продължава и все още, само че това не е предизвикало усложнения в напредването сред обитаемоте места и вътре в тях.

Частично е развалена покривната структура на кметството в село Червен. Все още тук-там в региона не е пуснато електрозахранването, заради това, че екипите работят.

Скъсани кабели има в село Ястребово. Оплаквания от краткотрайно прекъсване на тока има и в селата Красен и Сандрово. До ранния следобяд на всички места електроподаването ще бъде обновено.

Областният шеф Анатоли Станев и неговият заместител Людмил Христов поддържат непрекъснат контакт с способените институции и координират процеса в района по справяне със обстановката. По-рано през днешния ден Станев посети на място някои от потърпевшите региони. Силна е била бурята и в самия град Русе.

Само в границите на към два часа са постъпили близо 400 сигнала за паднали дървета, скъсани кабели, наводнени приземни етажи и избени пространства, както и вреди по някои жилищни здания. На място са екипи както на Областната дирекция по пожарна сигурност, по този начин и на общината и подчинените ѝ структури. В село Червена вода има паднало дърво върху автомобил, а в кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “ има отнесени насипни маси в периметрите на ремонтните действия по водния цикъл.

В община Две могили и по-точно в село Помен също оповестяват за паднало дърво, само че по-сериозни проблеми не е имало.

Благодарение на бързата реакция на чиновници от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ са отстранени падналите дървета от жп линиите в района и придвижването на пътническите и товарни влакове е изцяло възобновено.

Във всички останали общини на територията на региона ситуацията е спокойна и няма нанесени вреди. Никъде няма проблеми с телекомуникациите и водоснабдяването.

При нужда и нанесени съществени вреди регионалният шеф Анатоли Станев ще спомага за обезпечаване на финансиране по Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Припомняме, че по данни на Метеорологичната станция падналите превалявания единствено за няколко минути в Русенско тази заран бяха към 25 л/кв.м., повече в сравнение с през целия месец май. Градушката е била с диаметър към 3 см. Поривите напразно са стигали 72км/ч., като те са били съпроводени и от мощна гръмотевична активност.

Прогнозата за времето сочи, че и през идващите дни се чака нестабилна атмосфера, като в петък и събота е допустима още веднъж тук-там сходна интензивност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР