Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското предприятие

...
Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското предприятие
Коментари Харесай

ВиК - Хасково купува ВиК - Димитровград |

Общото заседание на ВиК - Димитровград одобри решение комерсиалното дружество на сдружението да бъде продадено на ВиК - Хасково, оповестява Министерството на районното развиване и благоустройството.

До вчерашното решение се стигна, откакто на 4 февруари Общинският съвет в Димитровград даде единодушие за договорката. Така завършват дългогодишните договаряния по консолидация на всички водни сдружения в област Хасково.

Община Димитровград е притежател на 49% от капитала на водното сдружение, останалите 51% са на Министерство на регионалното развитие.

Пазарната стойност на комерсиалното дружество на ВиК - Димитровград е 380 000 лв., а единствено отговорностите му за електрическа енергия доближават съвсем 1 млн. лв., пишат от Министерство на регионалното развитие в прессъобщение през днешния ден и твърдят, че консолидацията е единствената опция на ВиК сдруженията да аплайват за европейско финансиране, посредством което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се усъвършенства качеството на предоставяните на потребителите услуги.

Необходимите вложения за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лева Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лева съгласно районния общоприет проект, направен по Закона за водите.

Димитровградчани чакат водата им да нарастне. Сега цената е 1,86 лв. на кубик, а в Хасково - 3,52 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР