Общото събрание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши

...
Общото събрание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши
Коментари Харесай

Съдиите в СГС искат за председател човек с критична позиция към досегашния ВСС

Общото заседание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши да предложи Десислава Попколева за краткотраен началник на съда. Софийски градски съд остава без началник от идната седмица след оставката на досегашния му ръководител Калоян Топалов.
От общо 112 съдии с право на глас, 55 са дали поддръжка за Попколева. Всъщност обаче на днешното гласоподаване са взели участие 69 от съдиите с право на глас, а нито един не е дал своя вот срещу.
Десислава Попколева, която сега е зам.-председател на Софийски градски съд и е началник на въззивните сформира в Гражданското поделение, е препоръчана от арбитър Здравка Иванова. Тя е изтъкнала, че арбитър Попколева се употребява с най-голямо доверие измежду сътрудниците си.
Попколева нашумя, когато отхвърли да одобри отличие, с което беше наградена от предходния Висш съдебен съвет, воден от Димитър Узунов. Висш съдебен съвет я награди с грамота за реализирани високи резултати. Попколева обаче разгласи, че в случай че одобри премията, ще покаже, че приема за обикновено това, което подлага на критика.
Освен Попколева, другата кандидатура е била на Светлин Михайлов - издигната от арбитър Антон Урумов, прецизира " Правен свят ". За Михайлов са дали своят вот 5 души, 13 са били срещу, а 21 са се въздържали.
Предложението за и.ф. ръководител на Софийски градски съд може да пристигна и от ръководителя на Софийския апелативен съд. Съдиите обаче взеха решение да излязат със своя номинация, гласувана на Общо заседание. Решението кой да оглави краткотрайно Софийски градски съд се чака да бъде взето на последното съвещание на Съдийската гилдия на настоящия Висш съдебен съвет в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР