Общото събрание на Левски ще емитира нови акции на стойност

...
Общото събрание на Левски ще емитира нови акции на стойност
Коментари Харесай

Сираков: 30% от всички постъпления в Левски ще отиват директно към НАП

Общото заседание на Левски ще емитира нови акции на стойност от 15 милиона лв., с цел да усили капитала на клуба, а 30 % от всички бъдещи приходи в Левски ще отиват непосредствено към Национална агенция за приходите. Това разкри мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков в послание към левскарската общественост, в което разкри стъпките, които са подхванати през последните няколко дни, след неуспеха на договорката с Драган Шолак.

Ето какво гласи обръщението на Наско Сираков:

" Уважаеми левскари, желая да ви срещна с позитивните вести и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни, касаещи развиването на обичания ни клуб.

На 21 февруари 2023 година се организира съвещание на Надзорния съвет на клуба, на което бе взето решение да се свика Общо заседание на акционерите на 6 април, с цел да се гласоподава увеличението на капитала на „ ПФК Левски " с издаване на нови акции на стойност от 15 млн. лева

Този проект бе разгласен още през ноември предходната година като „ проект Б “, ако пропадне договорката, на която се надявахме до преди 2 седмици. Този проект цели набиране на спомагателни средства за клуба, само че не посредством дарения, а посредством продажба на акции, като по този начин всички Вие, последователите на нашия обичан клуб, може да станете част от него. Подробности ще обявим в най-скоро време.

Искам да Ви оповестя, че на среща с представители на Национална агенция за приходите бе реализирано съглашение за погашение на дълга на клуба към приходната организация. Това ще стане като 30% от всички приходи в „ Левски “ ще отиват непосредствено към Национална агенция за приходите. До края на годината от приходната организация ще създадат проверка на дълга на клуба към тях и тогава към този момент ще имаме обстоен погасителен проект.

Дотогава ние ще имаме опция да набавим спомагателни средства. В момента работим по проект по какъв начин да се случи това, като първата стъпка е свикването на Общото заседание на акционерите на 6 април и увеличението на капитала на клуба.

Искам да Ви уверя, че персонално аз, както и моят екип, без значение от сложните времена, в които живеем, работим непрекъснато и имаме вяра, че ще върнем още веднъж “Левски “ на заслуженото му място в елита на българския футбол ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР