Общото събрание на Българската академия на науките изрази своето възмущение

...
Общото събрание на Българската академия на науките изрази своето възмущение
Коментари Харесай

БАН плаши с протест заради отделеното им в Бюджет 2022“

Общото заседание на Българската академия на науките изрази своето отвращение от размера на бюджетната дотация , планувана за Академията за 2022 година

От там показват, че с министерско разпореждане от декември 2020 година за най-ниската академична служба " помощник " в държавните висши учебни заведения беше избрана минимална месечна работна заплата от 1300 лева

За съпоставяне, минималната заплата на помощник в Българска академия на науките през 2021 година е 946 лева, т.е. 72% от възнаграждението на сътрудник на същата служба в държавно висше учебно заведение. Нещо повече, главната заплата на професор в Българска академия на науките е по-ниска от главната заплата за помощник в държавно висше учебно заведение, показват от академията.
 Дават 378 800 лева на Българска академия на науките да качи правописния си речник онлайн
Дават 378 800 лева на Българска академия на науките да качи правописния си речник онлайн

Нова платформа и с ново име БЕРОН

Оттам считат, че дискриминирането към Академията продължава и в плануванаъа бюджетна дотация за 2022 година, която за следващ път ще демотивира младежите да изберат професионална реализация в Българска академия на науките. Младите хора не са съгласни да следват една от най-тежките кариери и след 15-20 години твърдоглав труд да получават под междинната заплата за страната, написа в декларацията на общото заседание на Българска академия на науките.

В нейния край се насочва апел за незабавен разговор с ръководещите, преди учените от академията да подхващат дълготрайни ефикасни протестни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР