Общото правило Ако искате да отслабнете не яжте след 18.00

...
Общото правило Ако искате да отслабнете не яжте след 18.00
Коментари Харесай

7 храни, които да ядем вечер, за да отслабнем

Общото предписание " Ако желаете да отслабнете не яжте след 18.00 " е мит. Всъщност има артикули, които са освен вероятни, само че би трябвало да ядете през нощта, в случай че желаете да отслабнете.

Основният принцип, който би трябвало да ръководи от тези, които желаят да отслабнат: женското тяло реагира доста мъчително на глада. Тялото ни възприема неналичието на хранителни субстанции и твърди диети като сигнал за злополучие.

Когато умирате от апетит, тялото ви незабавно минава към режим на спестовност на сила и вместо да употребява калории, то стартира да ги съхранява. Не сте яли след 18 часа и си лягате в среднощ и не можехте да заспите от апетит? Бъдете сигурни, тялото ви ще си задели всичко, което ядете заран. И по този начин, какво би трябвало да ядете през нощта, в случай че желаете да отслабнете?

1. Продукти от кисело мляко. Кефирът, киселото мляко, изварата са източници на лек протеин, който се всмуква добре, не претрупва тялото и не се отсрочва под формата на излишна мазнина. Основно предписание - всички тези артикули би трябвало да бъдат неподсладени! Оптималното количество е 200g.

2. Мляко. Топло мляко преди лягане е класика на жанра. То съдържа освен протеин, само че и триптофан, а аминокиселината успокоява и предизвиква унесеност. И колкото по-добре се наспите, толкоз по-нисък е рискът, че на идващия ден ще желаете да запълните енергийните си запаси благодарение на сладки и мазнини.

3. Яйца. Това също е източник на потребен протеин. Най-добрият вид - 2 твърдо сварени яйца или омлет от две яйца, приготвени с домати и спанак.

4. Птиче месо. Месото от пилешко или пуешко без кожа ще поддържа метаболизма на положително равнище. Той е източник на витамини А, Е, В и комплекс от минерали. На процедура няма въглехидрати в птичето месо, тъй че не може да се страхувате за фигурата си. 

5. Бяла риба. При рибите има доста невисок % мазнини, само че и потребен протеин. За късна вечеря изберете нискомаслени типове - тресчица, щука, мерлуза.

6. Задушени зеленчуци. След топлинна обработка, влакното от зеленчуци е по-лесно смилаемо. Зеленчуците за вечеря могат да бъдат сварени, изцедени или готвени в мултифарк. Те са съвършено смилаеми и ще работят като натурален сорбент - те ще отстранен токсините от червата. Основното предписание е да се готви без масло.

7. Плодове. В една чаша от ягоди или боровинки има не повече от 70 калории, както и витамини и антиоксиданти. И влакната и пектините също ще подтикват работата на червата.

източник: zdrave.to
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР