Общото изпълнение на споразумението за ограничаване на добива на петрол

...
Общото изпълнение на споразумението за ограничаване на добива на петрол
Коментари Харесай

МАЕ: През октомври сделката от ОПЕК+ е изпълнена до 112 %


Общото осъществяване на съглашението за ограничение на добива на нефт от страните от ОПЕК и отвън ОПЕК през октомври е най-ниското от септември 2017 година и е 112 %, се споделя в доклада на Международната организация по енергетика (МАЕ).

Страните от ОПЕК са изпълнили през октомври договорката до 105 %, а страните отвън картела – с 42 %.

Добивът на нефт от страните от ОПЕК се е нараснал с 0,2 млн. барела дневно до 32,99 млн. барела дневно, което е най-високото равнище от юли 2017 година, като най-високи е равнището на доставки от ОАЕ и Саудитска Арабия като компенсиране на по-нататъшното намаляване от Иран.

Така да вземем за пример добивът на Саудитска Арабия през октомври се е повишил в съпоставяне със септември с 0,13 млн. барела дневно, на ОАЕ – с 0,16 млн. барела дневно, до момента в който добивът на Иран е намалял с 0,1 млн. барела дневно.

Добивът на нефт от Либия по данни на енергийната организация е повишен с 40 хиляди барела дневно, на Нигерия и Венецуела – с 10 хиляди барела дневно.

Очаква се през идната година търсенето на нефт от страните от ОПЕК да е по-малко за сметка на възходящите доставки на страните отвън картела.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР