Общонационална проверка на всички пешеходни пътеки започва у нас. Поводът

...
Общонационална проверка на всички пешеходни пътеки започва у нас. Поводът
Коментари Харесай

Цацаров нареди проверка на всички пешеходни пътеки, ще им оправят и цветовете

Общонационална инспекция на всички пешеходни пътеки стартира у нас. Поводът са зачестилите случаи на пътно-транспортни катастрофи. Проверката се разпорежда от прокуратурата на органите на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на регионалното развитие и ще завърши до края на февруари 2018 г. 

Обект на инспекцията ще бъде сходството на пешеходните пътеки с нормативните условия. Това оповестиха на взаимен брифинг в сградата на Министерство на вътрешните работи основният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството Валентин Радев и Николай Нанков

Нито един изгубен на пътя човешки живот не е просто детайл от извадка, а е печал на семейство и загуба без еквивалент. На процедура няма обитаемо място и няма дом, който да не е обиден по един или различен метод от това, което медиите назовават „ война по пътищата “, а тя е тъкмо война. Недопустимо е всекидневно да не престават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, неведнъж и деца, убити от водачи, които не съблюдават правила “, сподели Цацаров.

От началото на годината в обитаемоте места тежките произшествия са 4038, починали са 179 души. Извън тях са станали 2269 произшествия, само че са починали над 400 индивида, регистрира вътрешният министър Валентин Радев. 

Карта ще демонстрира пешеходните пътеки по републиканските пътища в страната

Съвместно с регионалните ръководства на Министерството на вътрешните работи ще създадем инспекция на пешеходните пътеки във всички 265 общини страната. Тя ще е единствено за обитаемоте места, тъй като по републиканските пътища такава тече към този момент втора седмица, съобщи Нанков. 

До два месеца се чака пешеходните пътеки по републиканските пътища да бъдат разказани. „ Убеден съм, че картата, която ще създадем, ще даде цялостна визия освен за финансовите потребности за полагане на пешеходни пътеки, само че и за това по какъв начин представителите на локалната власт извършват нормативните условия за обезпечаването на безвредно напредване по общинските пътища ", сподели районният министър.  По думите му сега няма синхронизация сред условията за пешеходните пътеки по републиканската пътна мрежа и тези в урбанизираните територии.

„ С ъгласно Наредба № 2 за маркировката по пътищата пешеходните пътеки в обитаемоте места са с по-занижени условия ", изясни министърът и заяви, че от ден на ден зачестяват случаите на пешеходни пътеки в страната, които са с неприемливо, според нормативните условия, цветово изписване и даже с неприемливи детайли.

Според районния министър на база установените пропуски за поддръжка на пешеходните пътеки Законът за пътищата може да бъде обновен в частта административни наказания.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР