Общоизвестно е, че хлебарките са сред най-приспособените към оцеляване индивиди.

...
Общоизвестно е, че хлебарките са сред най-приспособените към оцеляване индивиди.
Коментари Харесай

Защо е по-добре да потърсим професионална помощ при борба с хлебарки?

Общоизвестно е, че хлебарките са измежду най-приспособените към оцеляване човеци. В България се срещат 4 типа хлебарки, някои от които са изключително сложни за заличаване.

Нека първо да споменем в резюме самите типове и най-честите им местообитания. Голямата черна хлебарка, която всички познаваме носи латинското название Blatta orientalis или ориенталска хлебарка. Тя се среща най-често в изби и общи елементи на жилищни здания. Местообитанията и мощно се препокриват с тези на втория тип, който ще споменем - Periplaneta americana или американската хлебарка. И двата типа са релативно огромни като размери. Основно се разграничават по цвета си и по някои други отличителни белези по тялото. Споменатите до тук хлебарки са по-често срещани, само че по-рядко основават съществени проблеми на хората. Тук в този момент идва реда да споменем и най-неприятния тип в страната - Blattella germanica. Тя е известна още като немска или кафява хлебарка и дружно с четвъртия тип - Supella longipalpa (дългоантенеста) са причина за най-неприятните страсти, които пораждат у човек, когато види хлебарка. Последните два типа населяват най-често кухненските шкафове и местата в дома, където има храна. Нерядко обаче се срещат и в спалните пространства.

Хлебарките са извънредно нездравословни инсекти. Те са характерни преносители на редица патогени и болести. Освен това обаче те все по-често стават мотив за посещаване на незабавното поделение. Това се дължи на един доста нездравословен техен табиет да навлизат в ухото на латентен човек. Виновни за това са типовете кафява и дългоантенеста хлебарка, които при по-висока заселеност постоянно се придвижват от кухнята в спалните пространства.

Борбата с битовите вредители е активност, която по закон изисква съществени образования на ръководителите и изпълнителите преди да бъдат позволени до работа на терен. Това е по този начин, тъй като работата от една страна изисква висока подготвеност по идентифициране на вредителя, а от друга – нараснало внимание и вярно използване на всички ограничения за сигурност при работа с токсини. Тези аргументи са явни, само че има и други доста значими фактори в този случай, които вършат непрофесионалната битка с вредители непрепоръчителна и даже рискова. Знаете ли да вземем за пример, че насекомите имат податливост към създаване на устойчивост? Резистентността съставлява добита резистентност към обещано интензивно настоящо вещество или даже към група от такива субстанции. Тя е измежду най-големите рискове, които крие независимото напръскване у дома. Това е по този начин, тъй като в случай че даден препарат се разреди с по-малко вода от тъкмо описаното (за да е по-силен) или бъде прибавен по несъвършен способ той може освен да не унищожи популацията от хлебарки, а да ги направи и още по-устойчиви. След това към този момент унищожаването става извънредно комплицирана задача, която ще изисква повече време, средства и неудобства.

Нека поговорим за финансовата част. На пръв взор закупуването на даден артикул, с който сами да се преборим с хлебарките наподобява много по-евтино решение от това да извикаме компания. И то в действителност е по-евтино, само че при положение, че не успеем да се оправим с хлебарките от раз несъмнено е по-добре да поръчаме професионално напръскване против хлебарки. Това е по този начин, тъй като в случай че продължим с опитите за битка с други препарати с изключение на съществено натоварване на сметката можем да създадем хлебарките даже още по-многобройни като смесваме дейни субстанции, които от химична позиция не трябва да се смесват.

Професионалното напръскване против хлебарки нормално лишава 15 минути за едно жилище, не оставя никакви следи и неприятна миризма. Фирми като „ Хлебарките БГ “ да вземем за пример употребяват тествани способи, които минимизират риска от устойчивост и увеличение на популацията. Освен това обработките постоянно идват с гаранция за свършена работа. Така ще бъдете сигурни, че няма да платите даже лев повече от цената за една обработка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР