Общогръцкият медицински съюз (ПИС) поиска законодателна намеса от страна на

...
Общогръцкият медицински съюз (ПИС) поиска законодателна намеса от страна на
Коментари Харесай

Гръцките лекари искат законодателни промени за справяне с агресията срещу медици

Общогръцкият медицински съюз (ПИС) изиска законодателна интервенция от страна на гръцкото Министерството на здравеопазването за справяне с насилието против лекари във връзка скорошния случай с побой над детски хирург от компаньон на пациент, съобщи гръцката организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

ПИС упорства лекарите да бъдат предпазени при осъществяване на отговорностите си. „ Вербалните, психическите, само че основно физическите прояви на принуждение от страна на пациентите и техните придружители ще би трябвало от тук насетне да се преглеждат по централизиран и проведен метод, с цел да не се стига до такава степен, че да има жертви “, показва съюзът.

От съюза упорстват за незабавна среща с министъра на опазването на здравето Михалис Хрисохоидис, с цел да бъдат разисквани предходни претенции като записване на случаите на принуждение над лекари, определяне на правила и дейности за попречване на сходни феномени, активизиране на полицията, непрекъснат лекарски и медицински личен състав за внезапно понижаване на времето за очакване на жителите.

Сред настояванията са и слагане на бутони за незабавни случаи в отделенията за незабавна помощ за своевременна реакция от страна на защитата.

Миналата седмица по време на дежурство в незабавното поделение на детската болница „ Св. София “ в столицата Атина жена хирург беше пребита от компаньон на пациент. Според тъжба по случая защитата е останала безучастна заради неналичието на пълномощия, а останалите чиновници – поради боязън. Извършителят е бил задържан от полицията, само че скоро по-късно е бил пуснат на независимост заради липса на показания. Служителите на болничното заведение акцентират, че това е вторият случай на побой за годината в отделението за незабавна помощ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР