Общоградско шествие, безплатни събития, изложба, Varna Channel Cup - това

...
Общоградско шествие, безплатни събития, изложба, Varna Channel Cup - това
Коментари Харесай

Отбелязването на 24 май във Варна - акценти от културната програма за днес

Общоградско шествие, безвъзмездни събития, галерия, Varna Channel Cup - това са част от деянията, планувани за днешния празничен ден.

Официалните прояви ще стартират в 9:20 ч. с признателен молебен пред Катедрален храм „ Успение Богородично ”. В 10 ч. на пл. „ Св. св. Кирил и Методий “ ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъде изпълнена фолклорна комбинация с присъединяване на сформира от съществени и висши учебни заведения. Под звуците на химна „ Върви, народе възродени “ ще тръгне празничното шествие.

Подробности за формалната стратегия тук.

В 11 ч. пред входа на Морската градина фолклорен отбор „ Варна “ ще изнесе концерт „ Да поиграем на празника ”.

Най-атрактивната българска регата - Varna Channel Cup, която се организира сега, ще поздрави варненци за празника. В 11 часа, директно преди старта и при удобни метеорологични условия, екипажите на яхтите ще пуснат в небето над залива 400 балона с буквите от българската писменост. Атракцията ще може да се следи от Морската градина.

Изложбата " Буквите на България - Азбука на Европа ", в която 30 известни художници-плакатисти интерпретират буквите от българската писменост по нетрадиционен метод, може да бъде прегледана на оградата на Градска художествена изложба " Борис Георгиев " и на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ”.

" Парад на буквите " във Varna Mall кани децата от началните класове да вземат участие със собственоръчно направени букви от разнообразни материали, апликирани и украсени съгласно въображението им. Буквите могат да бъдат завършени като корони, ризници, шапки или просто изрязани и изпъстрени с цветове или спомагателни елементи. Самото дефиле ще стартира в 11:30 часа, а в 10:30 часа ще отвори арт работилничка в помощ на дребните създатели. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР