Общоевропейски механизъм за отмяна на правата на интелектуална собственост за

...
Общоевропейски механизъм за отмяна на правата на интелектуална собственост за
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Подходът на парламента към правата на интелектуална собственост на фона на здравни кризи предизвиква критики

Общоевропейски механизъм за анулация на правата на интелектуална благосъстоятелност за снабдяване на животоспасяващи медикаменти по време на рецесии ще се окаже сложен за използване, в случай че промените, препоръчани от евродепутатите, бъдат непокътнати, предизвестяват специалисти по правата на интелектуална благосъстоятелност.

Европейските законодатели ще търсят по-силна отбрана на комерсиалните секрети на фармацевтичните компании в диалози с министрите на Европейски Съюз по отношение на ново законодателство за наложително лицензиране след пленарно гласоподаване на техния мандат за договаряния, извършено тази седмица.

Нови правила бяха препоръчани от Европейската комисия през април да се даде на блока обединен инструмент за наложително лицензиране. Преговорите за одобрение на окончателния законодателен текст ще стартират, откакто министрите на Европейски Съюз завършват своите лични промени в предлагането на комисията.

Правителствата могат да дават наложителни лицензи при изключителни обстоятелст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР