Общоевропейската прокуратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща

...
Общоевропейската прокуратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща
Коментари Харесай

Прокурорите на ЕС разследват случаи на измами от 4,5 млрд. eвро

Общоевропейската прокуратура проверява 300 случая на финансови нарушавания на обща стойност 4,5 милиарда евро, заяви във вторник английският вестник Financial Times, базирайки се на представител на ведомството Тин Холевут.

" Това е много забележителна сума ", цитира изданието думите на Холевут.

Прокуратурата може да показа първото обвиняване до края на годината, посочи тя. Това значи, че първите каузи, формирани от отдела, могат да бъдат прегледани в националните съдилища идната година, предава. 

Според Холевут, някои от делата са били формирани по-рано и след това са трансферирани в прокуратурата от националните управляващи на страните от Европейски Съюз след нейното основаване. Другата част е инициирана от отдела без значение, в това число по препоръки от обществеността на разнообразни страни от Европейски Съюз.

Според вестника един от случаите се отнася за трансгранична машинация с Данък добавена стойност за 14 милиона евро. Като част от следствието полицията е претърсила пространствата на предприятия в България, Унгария, Германия, Холандия и Словакия. В същото време обвинени от Унгария, които дружно с Дания, Ирландия, Полша и Швеция не вземат участие в плана на Европейската прокуратура, могат да бъдат изправени пред съда в друга страна заради трансграничния темперамент на делата.

Общоевропейската прокуратура стартира своята работа на 1 юни 2021 година Основната задача на този орган е да се бори против финансови нарушавания в ущърб на Европейски Съюз в 22 участващи страни.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР