Общо взето в момента ситуацията, която наблюдаваме има едно задържане

...
Общо взето в момента ситуацията, която наблюдаваме има едно задържане
Коментари Харесай

Мира Кожухарова: Локдаун не сме имали никога

Общо взето сега обстановката, която следим има едно задържане на заболяемостта. Това съобщи съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова пред Българска национална телевизия. 

По думите ѝ значимо е потенциалът да не доближи до цялостен. Хората не би трябвало да се тормозят, а би трябвало да получат здравно обслужване, уточни проф. Кожухарова. Тревожи ме това, че хората се разболяват и заболяването може да бъде предотвратена като хората се имунизират, само че не го вършат, посочи тя. 

Според нея ограниченията са безусловно правилни и навременно въведени, само че въпросът е да се съблюдават. Избягвайте сега контакти, които сега не са наложителни за седмица или четири, посъветва проф. Мира Кожухарова и добави, че местата, на които се събират доста хора могат да съблюдават леки ограничавания, които сами да си слагат. 

Тя акцентира, че за локдаун не е ставало дума. Локдаун в България не е имало в никакъв случай и не се е осъществило. За момента за локдаун не е ставало дума, само че може да има някои по-строги ограничения на равнище област, безапелационна бе тя. 

Проф. Мира Кожухарова е на мнение, че ограниченията в заведенията могат още малко да бъдат засилени. 

Тя означи, че учебните заведения нищожно подвигат случаите на ковид. Предаването на вируса става в домашна конюнктура, с доста хора без спазването на отдалеченост, с пеене с кряскане, добави проф. Мира Кожухарова. 

Съветникът на здравния министър уточни, че при грипа доста по-различно стоят нещата и главната част от популацията, която боледува е детската част. Децата и младите са пощадените от ковид. Учениците по-често са позитивни, в сравнение с заболели, само че са малко, посочи проф. Кожухарова. 

Тя добави, че процентът на имунизираните и постъпилите в болница е релативно дребен. 

Според проф. Мира Кожухарова умрелите за септември месец не са били имунизирани над 96%. Напрактика са умряли хората, които не са имунизирани, уточни тя, която не може да допусне, че при такива хора може има подправени документи. 

Тя въпреки всичко призна, че последното място в Европейски Съюз сме си го запазили, само че би било добре хората да се имунизират, тъй като в случай че не го създадат, нещата може да свършат зле. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР