Общо шест стартиращи компании са част от третото издание на

...
Коментари Харесай

Шест млади компании станаха част от финтех програмата на Visa и фонда Eleven в България

Общо шест започващи компании са част от третото издание на самодейността Visa Innovation Program в България, проведена в партньорство с фонда за рискови вложения Eleven. Целта на програмата е да подкрепи развиването на финтех бизнеси в района. Затова тази година с изключение на в страната Visa Innovation Program се организира също в Гърция и Турция, където бяха определени по шест компании, които да станат част от самодейността.

В програмата с дълготрайност пет месеца са кандидатствали общо 190 млади финтех бизнеса от цяла Европа. От тях са определени 18-те най-перспективни компании, които през идващите месеци ще преминат през редица наставнически сесии и уъркшопове за развиване на концепциите им. Целта е в края на Visa Innovation Program участниците да са потвърдили концепцията на продукта или услугата, която създават. Те ще имат опция да получат достъп до клиенти и банки от мрежата на Visa, през които да тестват разработките си, както и да показват концепциите си на разнообразни фондове.
Участници в българската стратегия
Част от третото издание на програмата на Visa в България с партньорство в Eleven е стартъпът Evostro . Той е основан във Англия и предлага услуга за банкиране в чужбина за обичайните банки.

Украинско-британската млада компания Fondy пък създава платформа за разплащания, ориентирана към онлайн бизнеси, благодарение на която могат да наблюдават целия цикъл на продажбите.

Част от програмата е и румънската Finqware , която свързва банки и компании в района през платформа, основана на отворено банкиране. От северната ни съседката е и стартъпът Frisbo , който създава решение за осъществяването на доставки за онлайн магазини.

Българката млада компания, част от Visa Innovation Program е страната, е Rilla . Екипът създава приложение за ръководство на персонални финанси. Полската Tap2Pay пък дава услуга за разплащане през всички цифрови канали.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР