Общо единайсетса задържаните за побоя над горски служители, опитали се

...
Общо единайсетса задържаните за побоя над горски служители, опитали се
Коментари Харесай

Ромите за мелето в Баня: Не сме ние. 11 са арестувани

Общо единайсетса арестуваните за побоя над горски чиновници, пробвали се да спрат противозаконна сеч в град Баня. Единият от задържаните е малолетен, заяви в ефира на „ Здравей, България” по NOVA инж. Добрин Иванов, шеф на Горското стопанство в Хисаря.

Тримата потърпевши са в положително положение .

Двама от тях към този момент даже са се върнали на работа, а третият към момента е под лекарско наблюдаване, само че и той е добре.

Как роми смазаха от пердах чиновници на горско стопанство

Роми пребиха с камъни и колове двама горски

„ Нямам информация за какво се е стигнало до това нахлуване. Всичко се е развило доста бързо, в границите на 2-3 минути. Нападнали са хората с камъни, а след това и с дървени колове “, посочи инж. Иванов.

„ Няма нито една арестувана каруца, тъй като откакто разбрах, че са нападнати с камъни, разпоредих да се изтеглят и незабавно да потърсят незабавна здравна помощ. В по този начин създалата се блъсканица, нападателите си прибират и каруцата, която е била спряна “, споделя още той.

Самите роми от махалата изясняват: „ То хората не бяха от тука, бяха от другаде.

Ние нямаме хора, които крадат дърва. Не знам от кое място са, от другите села “. Повечето споделят, че въобще не знаят защо става дума.

Нападението е осъществено в понеделник вечер, когато седем горски чиновници с три автомобила били изпратени по сигнал за противозаконна сеч край моста на река Стряма.

Лесничеите виждат четири каруци, натоварени с дърва. Три от тях съумяват да избягат, само че горските стопират четвъртата. В същия миг група роми ги атакуват. Изпотрошили и два от служебните коли на Горското стопанство.

Добиваната без позволение дървесина се продавала на черния пазар.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР