Общо 920 фирми от цялата страната ще получат поетапно през

...
Общо 920 фирми от цялата страната ще получат поетапно през
Коментари Харесай

Определиха фирмите у нас, които тази година ще получат общо 93 млн. лева за енергийна ефективност

Общо 920 компании от цялата страната ще получат поетапно през тази година общо над 93 млн. лв. за възстановяване на енергийната си успеваемост, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа. Средствата са по последната процедура от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2024-2020 година.

Първи заплащания към този момент получиха 59 сдружения в страната. Те са в общ размер на близо 3,7 млн. лева, сочи информация на Главната дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " към Министерството на нововъведенията и растежа. Най-много средства по мярката ще бъдат разпределени на компании от областите Пловдив и София-град - над 20 милиона лв..

Договорите с микро, дребни и междинни предприятия бяха подписани в края на 2022 година. Компаниите са от бранша " Преработваща индустрия " и са разпределени в 141 подсектора.

По-голямата част от тях се занимават с произвеждане на самун и хлебни артикули, на връхни облекла, на мебели, на железни структури и произведения, на пластмасова, дървена и железна дограма.

С европейското финансиране всички предприятия ще могат да купуват енергоспестяващо съоръжение или да създадат съвременна изолираност на индустриалните си бази. Част от тях са решили да влагат в охлаждащи системи, с които да понижат температурата в пространствата и да обезпечат най-благоприятен режим на работа. С такива съоръжения печатниците да вземем за пример съумяват с изключение на да усъвършенстват разноските си, да подобрят и качеството на продуктите.

Мерки за възстановяване на енергийната успеваемост са заложени и в новия програмен интервал по Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " 2021-2027 година Те ще са на обща стойност 270 млн. лева и ще се извършват като композиция от финансови принадлежности и дребни грантове. Допустими претенденти ще бъдат микро, дребни, междинни и огромни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР