Общо 9 нови случая на заразени от ебола са регистрирани

...
Общо 9 нови случая на заразени от ебола са регистрирани
Коментари Харесай

Конго регистрира 11-о огнище на ебола

Общо 9 нови случая на инфектирани от ебола са регистрирани в Демократична република Конго, а петима души, в това число 15-годишно момиче, са умряли в интервала 18-30 май. Това оповестиха от Организацията на обединените народи в свое изказване.

Болните се лекуват и са изолирани в поделение в болница в град Мбандака, провинция Ектейр, 11-ото огнище на болестта в страната. Населението е изложено на заплаха и от още две заболявания – новия ковид и дребната шарка.

Президентът на Световната здравна организация, Тедрос Гебрейесус, подсети, че ДР Конго е в последната фаза от битката си с еболата. С нея локалните управляващи се борят от 2018 година, а от този момент са умряли минимум 2 200 души. Нов случай на инфектиран не е регистриран от повече от 21 дни – толкоз е инкубационният интервал на заболяването. Това допуска, че тя към този момент е под надзор, само че СЗО ще изчака още 21 дни, с цел да се увери, че епидемията в действителност е завършила, съобщи CNN.

УНИЦЕФ работи с държавното управление по обезпечаване на екипировка, преодставяне на чиста вода, санитарни услуги и поддръжка на сираците, както и други деца от уязвими групи.

Най-голямата зараза от смъртоносния вирус бе в интервала 2014-2016 година в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея. Тогава се разболяха повече от 28 хиляди души, а над 11 хиляди от тях починаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР