Общо 85 млн. лв. се предоставят по бюджета на Община

...
Общо 85 млн. лв. се предоставят по бюджета на Община
Коментари Харесай

Правителството отпусна 85 млн. за инфраструктура във Варна

Общо 85 млн. лева се дават по бюджета на Община Варна, разпределени за създаване на бул. „ Васил Левски “ - в сектора от ул. „ Подвис “ до ул. „ Девня “, и за създаване на пробив на бул. „ Сливница “ от бул. „ Ян Хунияди “ до бул. „ Атанас Москов “, реши на съвещание през днешния ден Министерският съвет. Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2017г., оповестиха от държавната пресслужба.

Целта на двата плана е облекчение на трафика и минимизиране на тапите по главните пътни артерии в града. Вторият стадий на бул. „ Левски “, така наречен „ пробив “, планува разширение на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две местни платна с по две ленти. Ще бъдат построени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул. „ Прилеп “, бул. „ Цар Освободител “, бул. „ Сливица “, бул. „ Вл. Варненчик “ и ул. „ Кракра “ ще се реализира на разнообразни равнища, като бул. „ Левски “ ще минава под тях. В Общия организационен проект на Варна трасето е планувано като градска автомагистрала - улица II клас, от първостепенната улична мрежа със стратегическо значение за града. Строителните действия се правят по едно и също време от двете страни на трасето, работи се по южното обслужващо платно на бул. „ Левски “ - от бул. „ Сливница “ до бул. Вл. Варненчик “, в това число с действия по замяна на подземните връзки. Ремонт на останалата част на булеварда - от кръстовището с ул. " Подвис " до бул. " Осми крайморски полк ", ще бъде осъществен със средства по план по Оперативна програма " Региони в напредък ", на стойност 6,8 млн. лева, създаден от Община Варна.

Вторият инфраструктурен план, който получи финансиране от държавното управление, е създаване на продължение на бул. " Сливница " - в сектора сред бул. " Янош Хуняди " и бул. " Атанас Москов ", и качване на Автомагистрала " Хемус “. Целта е извеждане на тежкотоварния трафик от автомагистралата непосредствено към пристанището.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР