Общо 8 магистрати са депозирали заявления за участие в процедурата

...
Общо 8 магистрати са депозирали заявления за участие в процедурата
Коментари Харесай

8 магистрати са кандидати за делегирани прокурори при Кьовеши

Общо 8 магистрати са подали заявки за присъединяване в процедурата за асортимент на шестима европейски делегирани прокурори от България.

Сред тях са петима прокурори от Софийската градска прокуратура. Това  са Михаела Райдовска, Марио Томов, Милко Момчев, който към този момент един път кандидатства, Юлиана Христова и Иван Кучиев.  От Софийската районна прокурори са  Василен Бенчев и Живка Арсенова, и един следовател от Следствения отдел в Софийска градска прокуратура – Бойко Атанасов, който взе участие и в предходните състезания за делегирани прокурори.

Процедурата за 6-ма европейски прокурори е открита с решение на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Това стана след диалог на основния прокурор Иван Гешев с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която желае България да има 15, а не 10 делегирани прокурори. В момента те са 9.
Конкурсът ще организира на три стадия – допускане по документи, чуване на позволените до присъединяване и оповестяване на решението за одобрение на претенденти за европейски делегирани прокурори.
С посоченото решение е избрана Комисия по допустимост на претендентите, в състав трима членове на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Стефан Петров, Калина Чапкънова и Пламен Найденов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР