Общо 70 ученици и учители ще участват в национална ученическа

...
Общо 70 ученици и учители ще участват в национална ученическа
Коментари Харесай

70 ученици и учители ще участват в национална конференция в Котел

Общо 70 възпитаници и учители ще вземат участие в национална ученическа конференция в Котел. Това оповестиха от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, който е уредник на научния конгрес дружно със Средното учебно заведение "Георги С. Раковски " в Котел, община Котел и Историческия музей в града.

Тридневният конгрес, който стартира през днешния ден, е отдаден на 150-годишнината от гибелта на патриарха на българското революционно придвижване Раковски и е под наслов "Сега най-вече се изисква да бъдем съгласни, единомислещи и целокупни, с цел да реализираме задачата си ".

В конференцията ще вземат участие възпитаници и учители от 16 междинни учебни заведения, профилирани и професионални гимназии от страната, както от гимназията "Георги С. Раковски " от Болград, Украйна. Учениците са от IX-XII клас, а форматът на разработките им ще бъде отчет, историческо есе, компютърна презентация, филм. Те ще показват своите планове самостоятелно или в екип.

Конференцията ще има спортен темперамент и на 2 ноември ще бъдат наградени най-задълбочените училищен разработки.
Всички посетители и участници ще имат опция да се включват в общоградското честване на Деня на националните будители и празник на град Котел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР