Общо 55 438 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия

...
Общо 55 438 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия
Коментари Харесай

Над 55 хиляди ментета на известни марки са задържани на Капитан Андреево

Общо 55 438 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на известни търговски марки, задържаха митническите чиновници на граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ".

Стоките са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност и са открити при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Той е бил с полска регистрация. Шофьорът – полски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Нидерландия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която инспекторите откриват, че в 217 колета се съдържат артикули, които носят лога, отличителни знаци и надписи на международни търговски марки. Открити са 54 744 текстилни произведения, по-голяма част от които чорапи, боксерки, тениски, панталони, ризи, блузи, рокли и шапки. В част от колетите са открити още 460 чифта спортни обувки и 234 дамски чанти.

В осъществяване на Европейски регламен по отношение на отбрана на права върху интелектуалната благосъстоятелност, стоките са арестувани. От началото на годината досега чиновниците по внос-износа на " Капитан Андреево " са задържали над 700 хиляди продукта със знаци на регистрирани търговски марки, допълват от митницата.

Според статистиката на ведомството през предходната година на пункта са иззети над 700 хиляди продукта, брандирани със знаци на международни търговски марки. Най-често стоките, обект на противозаконен трафик, са текстилни произведения, обувки и парфюми. Практиката е за тези случаи да бъдат уведомявани правопритежателите, а след привършване на административните и правосъдни процедури продуктите да бъдат унищожавани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР