Общо 52 988 персонални идентификационни кода /ПИК/ са издадени в

...
Общо 52 988 персонални идентификационни кода /ПИК/ са издадени в
Коментари Харесай

НАП в Русе: 11 минути отнема получаване на ПИК на потребител

Общо 52 988 лични идентификационни кода /ПИК/ са издадени в офиса на Националната организация за приходите /НАП/ в Русе до края на предходната година, оповестиха от приходната организация в крайдунавския град.

От там прецизират, че единствено за предишния месец ПИК са поискали да получат още 936 души.

" Около 11 минути продължава цялото посещаване на клиент за приемане на ПИК ", изясняват от офиса на Национална агенция за приходите в Русе.

Повече от 60 е общият брой на е-услугите на приходната организация, които могат да се употребяват с ПИК. Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни заявления, информации за отговорностите с опция за заплащане, в това число и за локални налози и такси, информации за изплатени приходи, застрахователен приход, осъществени заплащания и погасени с тях отговорности, настоящо положение на трудови контракти, подаване на заявки и приемане на удостоверения.

Най-новите е-услуги на Национална агенция за приходите, налични с ПИК, от които могат да се възползват потребителите, са информации за връчени, получени или подадени документи при инспекции и проверки, за завършили или настоящи контролни производства, както и опция за връчване и даване на документи на клиентите на Национална агенция за приходите или на трети лица в границите на контролни производства.

С ПИК на Национална агенция за приходите могат да се употребяват освен е-услугите на организацията, а и тези, предоставяни от други администрации, измежду които Националния застрахователен институт, Националната здравноосигурителна каса, Агенцията по заетостта, Агенцията по вписванията, Министерството на земеделието и 60 общини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР