Общо 50 постижения на българи са влезли в Книгата на

...
Общо 50 постижения на българи са влезли в Книгата на
Коментари Харесай

⭐50 постижения на българи влизат в РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС! ⚪

Общо 50 достижения на българи са влезнали в Книгата на върховете на Гинес, по данни на пресбюрото на организацията. Koи са петте образеца за едни от най-любопитните върхове на българи?  Най-старият от тях е този на лекоатлетката Стефка Костадинова за най-голям скок на височина за дами - 2,09 метра. Това се случва на Световното състезание по лека атлетика през 1987 година на 30 август в Рим, Италия. 

Най-бързо плуване в ледени води на 500 м при мъжете е най-скорошният връх, подложен от българин. Резултатът от 5 минути и 36 секунди и 49 стотни е реализиран от Радостин Кръстев на 13 януари 2023 година на Петото международно състезание по плуване в ледени води в Самоен, Франция. Той е и участник в последният сезон на " Игри на волята ".

Иванка Иванова е носителят на върха за най-вече прически, завършени за осем часа. Те са 330 на брой, а върхът е подложен на 4 декември 2016 година в град Пазарджик.

Най-голямата непубликувана кръстословица с 93 769 термина е основана от Христо А. Йоницов, тествана в София, България, на 3 юни 2014 година Най-сладкият връх е този за най-голяма мозайка на логото на бонбоните „ M&M “. Нейните размери са съвсем 50 квадратни метра - 49,59. Тя е основана от Mars Incorporated в София, България. Рекордът е доказан на 29 септември 2017 година

По мотив Световния ден на върховете на Гинес през днешния ден в разнообразни страни са сложени редица забавни върхове.  Един от тях е за най-тясно разстояние, през което е минал пикап на две колела в Обединеното кралство, показаха от пресбюрото на върховете на Гинес. Каскадьорът Пол Суифт реализира купата с невероятните 88 сантиметра. Рекордът се мери посредством изваждане на височината на пикапа, задвижван на две колела, от размера на празнината, през която се кара. Ветровитите условия денем са съдействали за предизвикването, само че след няколко несполучливи опита Пол е съумял да смъкна 1 см от минимума, с цел да победи и да стане рекордьор, споделиха още от организацията. 

Други от тях са най-голям скок с пого стик при задно салто - 3,07 м в Съединени американски щати, най-вече поредни салта с цялостно завъртане обратно на един крайник – 11 в Китай, най-вече поредни двойни прескачания на стойка на ръце в холандски жанр в тим от двама – 32 в Япония. Тази година от организацията предизвикват всички да се включат в Световния ден на върховете на Гинес и да опитат допустимо най-бързо да прегънат и хвърлят книжен аероплан. Всеки може да посети уеб страницата на Световните върхове на Гинес, с цел да научи повече и да кандидатства и да се опита да стане собственик на купата в Световните върхове на Гинес през днешния ден, прибавиха от уредниците. 

@guinnessworldrecords Longest duration gurning with the lower lip covering the nostrils: 1 min 2 sec by Jovante Carte
Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР