Общо 48 глоби са наложени през миналата година на кметове

...
Общо 48 глоби са наложени през миналата година на кметове
Коментари Харесай

Кюстендил е рекордьор по глоби за незаконни сметища

Общо 48 санкции са наложени през предходната година на кметове на общини за допускане на противозаконни сметища , оповестиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Най-много нарушавания са регистрирани в община Кюстендил – девет. Следват Сунгурларе и Омуртаг , които са с по три санкции . По два пъти са глобени общините Видин, Елин Пелин, Хасково, Симеоновград, Момчилград и Кърджали.

Глобите са наложени след инспекции от 15-те Регионални инспекции по околната среда и водите /РИОСВ/. Кметовете на общини и кметства са задължени да ползват съответни ограничения , с които да се предотврати изхвърлянето на боклуци на неразрешени места и основаването на противозаконни сметища , както и да се провежда почистването им .

С цел да бъдат подхванати дейности за трайно и стабилно осъществяване на тези отговорности на общинските управляващи, които произтичат от Закона за ръководство на отпадъците /ЗУО/, през 2022 година от Регионална инспекция за опазване на околната среда са осъществени засилени планови и изключителни инспекции за позволени нерегламентирани замърсявания с боклуци на територията на всички общините в страната. Проверени са и речните кревати и прилежащите им територии.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР