Общо 440 мигранти са били спасени от претъпкана рибарска лодка

...
Общо 440 мигранти са били спасени от претъпкана рибарска лодка
Коментари Харесай

Благотворителна организация спаси 440 мигранти, качени на рибарска лодка

Общо 440 мигранти са били избавени от препълнена рибарска лодка в интернационалните води край Малта след комплицирана 11-часова интервенция в бурно море, заяви благотворителната организация " Лекари без граници " в сряда.

Пред Ройтерс " Лекари без граници " описват, че поради тежките метеорологични условия в началото те не могли да създадат нищо повече от това да хвърлят избавителни жилетки на мигрантите, които са бедствали трети ден на лодката.

" Общо 440 души, в това число 8 дами и 30 деца, към този момент са в сигурност на борда на GeoBarents и за тях се грижат от екипа ", заяви благотворителната организация в " Туитър ".

Италия е изправена пред скок на морската миграция от Северна Африка, с повече от 28 хиляди пристигнали от началото на годината, спрямо към 6800 преди година.

Мигрантите, избавени от MSF, прекараха четири дни в морето, последните два без храна и вода. Те тръгнали от източна Либия, покрай Бенгази, на 1 април, сподели представителят на благотворителната организация Флавия Пергола.

Един от тях е примрял заради сериозна дехидратация и е бил превозен до Малта с хеликоптер, сподели тя.

Мигрантите са от Сирия, Пакистан, Бангладеш, Египет, Сомалия и Шри Ланка и би трябвало да бъдат откарани в Италия.

 Италия упрекна Италия упрекна " Вагнер ", че ѝ праща мигранти

В понеделник италианската брегова защита извърши още една сложна избавителна акция, като взе с хеликоптер 32 мигранти, останали на необитаем остров покрай остров Лампедуза.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР