Общо 3500 гробници бяха открити по време на строителните работи

...
Общо 3500 гробници бяха открити по време на строителните работи
Коментари Харесай

Откриха 3500 древни гробници на терен за летище в Китай

Общо 3500 гробници бяха открити по време на строителните работи на интернационалното летище в гр. Сиан, провинция Шанси. Всички членове на локалната археологическа база се отхвърлиха от почивката за Пролетния празник (Китайската нова година), с цел да стартират разкопките, заяви Радио Китай.

На строителната площадка бяха открити над 4 600 антични културни полезности, измежду които 3 500 гробници от разнообразни исторически интервали, обявиха от отдела за отбрана на културното завещание на провинцията.

От 4 до 17 февруари членовете въз основата за археологически изследвания на новото летище направиха разкопки в основните места на строителната площадка, като активизираха повече от 60 чиновници.

Сиан е един от градовете в листата с исторически и културни обекти на Държавния съвет на Китай и една от четирите антични столици в света. Той е бил столица, политически, стопански и културен център на страната в продължение на над 1100 години и 13 династии, най-ранната от които Западна Джоу (104 година – 771 г.).

Най-популярната забележителност на града, тази, която провокира максимален интерес измежду туристите, е гробницата на Теракотената войска - голяма армия от статуи в човешки растеж, които са част от огромен некропол, за който учените настояват, че едвам 1% от неговите секрети и съкровища са открити при до момента направените археологически изследвания.

Теракотената войска е разкрита от археолозите през 1974 година. Това са коне и бойци в действителен растеж, направени от преди към 2000 години. Постепенно обаче земята ги е погълнала. След като излиза тази археологическа находка учените откриват, че над направата на фигурите са работили над 700 хиляди майстори-каменари в продължение на 38 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР