Общо 305 прегледани жени, 16 от които са насочени за

...
Общо 305 прегледани жени, 16 от които са насочени за
Коментари Харесай

Над 300 жени са прегледани в рамките на безплатния скрининг за рак на гърдата в Сърце и Мозък, Плевен

Общо 305 прегледани дами, 16 от които са ориентирани за следващи проучвания за слагане на дефинитивна диагноза, е финалната равносметка от обичайна акция за безплатенскринингза рак на гърдата, проведена от болница,Сърце и Мозък`, Плевенв Световния месец за битка с рака на гърдата. В продължение на четири седмици екипът на Клиниката по онкологична и обща хирургия, ръководена от проф. Ташко Делийски, преглеждаше пациентите гратис всеки ден, след авансово записване.

„ Скринингъте най-хубавият метод за ранно разкриване и сполучливо лекуване на рака на гърдата. Ранното диагностициране на карцинома на млечната жлеза понижава доста неподходящите последствия. С цел възстановяване на достъпността до профилирана здравна помощ и с готовност на помогнем на повече дами, ние разработихмескрининговапрограма ", показа доктор Мая Балабанова-специалист по хирургия. Тя акцентира, че екипът на Клиниката по обща хирургия разполага с съвременна инсталация и всички благоприятни условия за проучвания.

Ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване при дамите, като честотата му в Европа доближава 70 на всеки 100 000 души. За страдание, България не прави изключение от тази статистика. Специалиститеса безапелационни, че постоянните профилактични прегледи са най-значимата мярка за понижаване на неподходящите последствия от това заболяване и че тази диагноза от дълго време към този момент не е „ присъда ". Лекарите от Клиниката по онкологична и обща хирургия припомнят, че работят в тясно съдействие с Клиниката по здравна онкология и Отделението полъчелечениеза реализиране на оптимални лечебни резултати.

Болница,Сърце и Мозък`разполага и с единствения Гама нож в страната и последно потомство линеен ускорител и предлага на пациентите сложен мултидисциплинарен метод в диагностиката и лекуването на онкологичните болести.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР